Viljandis mälestati küüditatuid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Viljandi maavalitsus

Pühapäeval kogunes Viljandi mõisa parki represseeritute kivi juurde ligi 60 inimest, et mälestada 63 aastat tagasi Siberisse küüditatuid.


Tseremoonial astus üles Viljandi Pauluse koguduse segakoor. Kõnelesid Viljandi praost Marko Tiitus ja Kadri Vollmann. Viljandi maavanem ning linnavalitsuse ja represseeritute klubi esindaja asetasid mälestussambale pärjad ja kimbud.

Maavanem Lembit Kruuse ütles oma pöördumises, et küüditamine puudutas valusalt nii viiduid kui mahajääjaid: «See on saanud osaks meie ajaloost ning minevikku muuta ei saa. Meenutades täna siin massirepresseerimist, austame ohvreid ja anname tulevastele põlvkondadele sõnumi olukordadest, millele pole maailmas kohta.»

Pärast möödunu meenutamist mälestussamba juures oli Viljandi Jaani kirikus paastumaarjapäeva kontsertmõtisklus, millel esinesid kultuuriakadeemia üliõpilased.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles