Noored folkbändid kogunevad aidas

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval ja kolmapäeval on Viljandis pärimusmuusika aidas noorte pärimusmuusika bändide päevad.
Teisipäeval ja kolmapäeval on Viljandis pärimusmuusika aidas noorte pärimusmuusika bändide päevad. Foto: Elmo Riig / Sakala

Teisipäeval ja kolmapäeval on Viljandis pärimusmuusika aidas noorte pärimusmuusika bändide päevad. Esimest korda korraldatava üritusega populariseeritakse pärimusmuusikat noortele sobival viisil.


Osaleb seitse bändi mitmelt poolt Eestist: Dialekt Mellistest, Foron Doce Värskast, Ürgajad Kiviõlist, Tartu Grupp Tartust, Folkvart Noarootsist ning Nutellasai ja Wigla Tallinnast.

Bändide päeva projektijuhi Kaire Kartau teatel esitavad noored ansamblid järjest rohkem pärimusmuusika sugemetega lugusid ja -seadeid ning seetõttu on tähtis pakkuda nende ansamblite liikmetele enesetäiendamise võimalusi.

Ettevõtmine on mõeldud pärimusmuusikahuvilistele keskkoolinoortele, kes soovivad teada saada, kuidas oma ansambli loomingut paremini turustada ning pärimusmuusikat veenvalt seada ja mängida. Selleks tehakse kahe päeva jooksul õpitubasid. Eesti teatri- ja muusikaakadeemia pärimusmuusika eriala juhataja Tuulikki Bartosik räägib pärimusmuusika seadmisest ja esitamisest, Svjata Vatra mänedžer Terje Trochynskyi bändi turundamisest ning bändide Paabel ja Zetod helikunstnik Rainer Koik helindamisest.

Teisipäeva õhtul on väike kontsert, millel astuvad kõik osalevad bändid üles ning pärast kontserti arutletakse üheskoos nähtu ja kuuldu üle.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles