Hariduskonverents ootab huvilisi kaasa mõtlema

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli praktilise filosoofia professor, filosoofia ja semiootika instituudi ning eetikakeskuse juhataja Margit Sutrop teeb konverentsil ettekande väärtuskasvatuse teemal.
Tartu ülikooli praktilise filosoofia professor, filosoofia ja semiootika instituudi ning eetikakeskuse juhataja Margit Sutrop teeb konverentsil ettekande väärtuskasvatuse teemal. Foto: Margus Ansu

17. märtsil Viljandi maavalitsuse saalis peetaval hariduskonverentsil võetakse kõne alla valikuvabadus kui hariduse loomulik osa. Huvilised saavad end tasuta konverentsil osalemiseks registreerida 9. märtsini.


Konverentsi «Valikuvabadus — hariduse loomulik osa!» korraldavad Eesti vabade waldorfkoolide ja -lasteaedade ühendus (EWLÜ) ning Viljandi maakonna alaealiste komisjon.

«Konverentsi juhtmõte on esile tõsta inimene ning tema elu laiemalt, mitte ainult akadeemilised oskused, mida kool praegu valdavalt rõhutab,» ütles Viljandi maavalitsuse noorsootöö peaspetsialist ja alaealiste komisjoni sekretär Riina Tootsi.«Eesmärk on neid ideid Eesti hariduses rohkem kõlama panna.»

Päevakava kohaselt peab konverentsi avaettekande haridus- ja teadusministeeriumi asekantsler Kalle Küttis, kes räägib teemal «Kuhu tüürib Eesti hariduslaev?». Seejärel arutleb Tartu ülikooli praktilise filosoofia professor, filosoofia ja semiootika instituudi ning eetikakeskuse juhataja Margit Sutrop väärtuskasvatuse teemal. Järgneb väitlus «Kas hariduses on valikuvabadus?», mida juhib Tartu waldorfgümnaasiumi vilistlane Inga Jaagus.

Mõttepausi järel saab sõna pedagoogikaekspert ja üks Norra lapsevanemate koolide eestvedaja Godi Keller, kes kõneleb teemal «Kool kui elupädevuste õpetaja». Päeva viimases ettekandes sekundeerib talle Tartu waldorfgümnaasiumi lapsevanem ja õpetaja Mati Valgepea, kelle ettekanne «Elupädevused koolist — ilus idee, aga… tegelikkus» põhineb Eesti waldorfkoolide vilistlaste hulgas tehtud uuringu tulemustel.

Vahepeal võetakse konverentsil jutuks Eesti hariduses palju poleemikat tekitanud õppekavad. Rocca al Mare kooli esimene direktor Rein Rebane käsitleb teemat «Õppekava arendamine — püüdlused ja impulsid».

Hariduskonverentsi juhivad EWLÜ juhatuse liige Meelis Sügis ja Tartu waldorfgümnaasiumi projektijuht Katri Tammekand. Konverents on laupäeval, 17. märtsil kella 12–17 Viljandis maavalitsuse suures saalis (Vabaduse plats 2, III korrus). Konverentsil osalemine on tasuta, kuid korraldajad paluvad huvilistel registreeruda 9. märtsiks e-posti aadressil sydamegakool@gmail.com.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles