Viljandimaa koolid ootavad külalisõpetajaid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Ühiskondliku algatusena loodud ettevõtmisega «Tagasi kooli» on tänavu liitunud 13 Viljandimaa õppeasutust. 12.—16. märtsini aset leidava ettevõtmise teema on «100 põhjust, miks on Eestis hea elada».


«Tagasi kooli» on vabariigi presidendi ja sihtasutuse Noored Kooli algatus, mille eesmärk on tugevdada õppeastutuste ja muu ühiskonna koostööd. Ühiselt kutsutakse koolidesse üle Eesti tunde andma kõiki tegusaid kodanikke, lapsevanemaid, vilistlasi, üliõpilasi ja ka neid, kellel ei ole konkreetse kooliga veel vahetut suhet, ent kes soovivad seda luua.

Viljandimaal ootavad tänavu külalisõpetajaid Viljandi Paalalinna, täiskasvanute, Suure-Jaani, Kitzbergi ning Abja gümnaasium ning Tääksi, Olustvere, Kildu, Kolga-Jaani, Kirivere ja Kalmetu põhikool, samuti Puiatu lastead-algkool ja Viljandi ühendatud kutsekeskkool.

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul on tegemist hästi toimiva algatusega, mis rikastab nii koolide õppeprogrammi kui õppeasutustesse külalistunde andma minevaid inimesi. «Sellest võidab kogu ühiskond. Meil on palju andekaid kodanikke, kes saavad seni tehtuga inspireerida noori,» sõnas president.

Riigipea lisas, et erilist heameelt teeb talle tänavune teema, mis kutsub üles keskenduma põhjustele, miks on Eestis hea elada.

«Tagasi kooli» eestvedaja ja Noored Kooli programmi õpetaja Triin Noorkõiv julgustas kõiki kodanikke jagama oma töö- ja elukogemusi ning arutlema koos õpilastega endale südamelähedasel ja harival ainesel. «Kui siduda seda tänavuse teemaga «100 põhjust, miks on Eestis hea elada», sünnib kindlasti väga põnevaid tunde,» lausus Triin Noorkõiv.

«Tagasi kooli» külalisõpetajaks saab registreeruda veebilehel www.tagasikooli.ee. Külalisõpetajatele avab uksi enam kui 150 kooli kõigist Eesti maakondadest, koolide nimekiri täieneb iga päevaga.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles