Maavalitsuses näeb ajaloolisi fotosid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavalitsuse teise korruse fuajees on fotonäitus Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamisest Viljandi maakonnas varasematel aastatel.
Viljandi maavalitsuse teise korruse fuajees on fotonäitus Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamisest Viljandi maakonnas varasematel aastatel. Foto: Viljandi maavalitsus

Viljandi maavalitsus koos Viljandi muuseumiga on maavalitsuse teise korruse fuajees üles seadnud fotonäituse Eesti Vabariigi aastapäeva tähistamisest Viljandi maakonnas varasematel aastatel.


Välja on pandud 12 fotot 1920. aastate algusest 1999. aastani. Need on üles võetud Viljandis, Kõpus ja Suure-Jaanis.

«Eesti Vabariigi sünnipäev ja selle tähistamine on alati olnud au sees ning need põnevad fotod on selle tunnistuseks,» sõnas maavanem Lembit Kruuse. «Eriti huvitav leid on riigi kümnendal aastapäeval tehtud foto Eesti Panga Viljandi esinduse hoonest, mis oli 1928. aasta 24. veebruaril tolleaegseid võimalusi arvestades suursuguses tuledesäras. Praegu asub samas majas Viljandi maavalitsus,» lisas ta.

Fotonäitust saavad kõik huvilised Viljandi maavalitsuse Vabaduse plats 2 hoone teisel korrusel vaadata esmaspäevast neljapäevani kella 8—17 ning reedel kella 8—15.45.

Näitus jääb avatuks aprilli lõpuni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles