Viljandimaa köitis messikülaliste tähelepanu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Katrin Reimo

Nädalavahetusel Tallinnas peetud turismimessi «Tourest 2012» külalised valisid oma siseturismi lemmikuks Viljandimaa väljapaneku.


Viljandi linnavalitsuse avalike suhete ja turismiameti juhataja Krista Kulli sõnul käis kolm päeva väldanud messil 26 080 inimest, mis on ürituse läbi aegade suurim number. Tänavu 21. korda teoks saanud turismimessil oli 468 põhi- ja kaaseksponenti kokku 26. riigist.

Viljandi turismipiirkond oli «Tourestil» esindatud koos Viljandi maavalitsuse, Viljandimaa omavalitsuste liidu, Viljandi linnavalitsuse ja turismiinfokeskusega. Viljandimaa pinnal tutvustasid end Hilda Villa, Grand Hotel Viljandi, Energia talu, Olustvere mõis, pärimusmuusika ait, Bonifatiuse gild ja Mulgimaa arenduskoda. Vaatamist ja tegevust pakkusid meisterdamise ja pärimusmuusika õpitoad, maitsmiseks oli Olustvere lihaleiba, Viiratsi lihatööstuse vorstitooteid, Viljandimaal toodetud spordijooke, mulgipuder ja kama ning kätt sai proovida suure Viljandi linnakaardi värvimisel.

Krista Kulli selgitusel tekitas messikülaliste seas suurt elevust traditsiooniline Viljandimaa õnneloos, mille ühe atraktiivsema auhinna, Viiratsi lihatööstuse suitsupõrsa viis koju tallinlane Rauno Palm. Samuti loositi esimest korda välja internetis korraldatud reisimängu auhinnad.

Turismiveebi eestvedamisel oli kõigil messikülalistel võimalik valida oma lemmikstend ning siseturismi halli eksponentide seas võitis selle tunnustuse Saare- ja Hiiumaa ees Viljandi turismipiirkond.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles