Külli Loodla talletab ilma ajalukku

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külli Loodla ütleb, et avalikkus tunneb ilmaandmete vastu tavalisest rohkem huvi pärast võimsaid torme, suuri sadusid ja äärmuslikke temperatuurikõikumisi.
Külli Loodla ütleb, et avalikkus tunneb ilmaandmete vastu tavalisest rohkem huvi pärast võimsaid torme, suuri sadusid ja äärmuslikke temperatuurikõikumisi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Iga uue kuu algul annab lehelugejaile möödunud kuu ilmast ülevaate Külli Loodla, kelle põhitöö on analüüsida kõigi Eesti ilma- ja vaatlusjaamade andmeid ning kontrollida, et need saaksid ajaloo tarvis korrektselt üles tähendatud.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi (EMHI) ilmavaatluste osakonna juhataja kohusetäitjana on Külli Loodla elu ilmast ilma ilmaga seotud. Nagu ta ütleb, tekkis huvi tasapisi ja nähes pärast keskkooli lõppu, et mereakadeemias on avatud uus ala, meteoroloogia, otsustaski ta selle kasuks.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles