Mulgi uisumaratoni võitja lõpetas uhkes üksinduses

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pühapäeval sõidetud Mulgi uisumaratoni võitis Sulev Lokk, kes 50 kilomeetri pikkusel sõidul püsis esimesed 42 kilomeetrit konkurentidega koos, tegi siis vahespurdi ja uisutas seejärel lõpuni üksinda.

Finišis edestas ta mullust võitjat Märt Kuusi enam kui minutiga ning kolmandaks jäänud Indrek Aarnat kahe ja poole minutiga.

«Mul oli salarelv,» lausus võitja mõni hetk pärast finišit. Eelmisel nädalavahetusel oli Lokk osalenud Rootsis Falunis peetud 60 kilomeetri pikkusel maratonil ja sellegi võitnud. «Nädal tagasi olnud sõit oli tänast võistlust silmas pidades väga hea,» tunnistas ta.

Lokk sõnas, et tundis täna sõidu jooksul, et on konkurentidest veidi paremas vormis. «Kui võitja oleks tulnud otsustada finišiga, siis oleksin ehk kaotanud,» arutles ta. Seetõttu tegigi Lokk kaks ringi ehk kaheksa kilomeetrit enne lõppu järsu kiirenduse ja suutis konkurentidel eest ära sõita.

50 kilomeetri pikkuse maratoni võttis täna ette 12 uisutajat, kelle seas oli ka üks naine. Võitjal kulus distantsi läbimisele 1:47.26, viimased olid rajal aga ligi kaks ja pool tundi. Sõideti nelja kilomeetri pikkusel ringil, mida tuli läbida 11 ja pool korda.

Lisaks 50 kilomeetri sõidule võisteldi Viljandi järvel ka 30 kilomeetri pikkusel poolmaratonil ning esimest korda kolme aasta jooksul jäi selle sõidu võit Viljandisse. Esimesena jõudis finišijoonest üle paar aastat tagasi Eesti juunioride jalgratturite koondisesse kuulunud Viljandi rattaklubi liige Marko Holtsmann. Mõne meetri ehk ühe sekundiga kaotasid talle Ekke-Kaur Vosman ning Maidu Vahtra.

Kokku osales poolmaratonil 74 sportlast.

Kõige lõpuks anti start ka 10-kilomeetrisele rahvasõidule, kus paremaid ei selgitatud. Rajale läks üle 70 uisutaja.

Paljud võistlejad kiitsid Viljandi järvele rajatud nelja kilomeetri pikkust uisuringi. Maratoni võitja Sulev Lokk nimetas seda kolme aasta pikkuse Mulgi uisumaratoni ajaloo parimaks rajaks. «Rajameistrid on teinud väga hea töö,» kiitis ta. «Täna sai järvel hakkama isegi ovaalringile mõeldud uisuga,» viitas võitja kolmandana lõpetanud Indrek Aarna uisuvalikule. Nimelt sõitis tema spetsiaalse kiiruisuga, mis eeldab liikumiseks väga siledat jääd.

Reedeni kestab Viljandisse rajatud uisuringil Viljandi uisunädal, kus soovijad saavad järvel liuelda muusika saatel ja prožektorite valgel.

Uisumaratoni tulemused: 50 km, 30 km ja  10 km.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles