Kuidas tunnustada spordilapse saavutust?

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Salumäe
Erika Salumäe Foto: Elmo Riig / Sakala

Halliste vald otsustas maakondlikel spordivõistlustel kolme parema hulka tulnud koolilast premeerida 100, 150 ja 200 krooniga. Summa on väike, aga raha on raha.


Milline on koolinoorest sportlasele vääriline preemia eduka esinemise eest maakondlikel võistlustel?

Erika Salumäe,
Eesti koolispordi liidu president
kahekordne olümpiavõitja

Oleme jõudnud aega, mil kõike ja kõiki püütakse hinnata rahas, lootes selle imetegevasse jõusse. Kindlasti ei peaks raha olema noori spordis liitev ja innustav jõud.

Oleme püüdnud koolispordis panna õpilasi rõõmu tundma omavanustega koos peetud hästikorraldatud võistlustest ja parimate tunnustamisest medali, väikese auhinna ja diplomiga.

Ärgem tekitagem noori kasvatades ja treenides neis tunnet, et sport on töö! Noortesport peab olema pigem rõõm ja aus võistlus, mille väärtust saab tõsta tunduvalt lihtsamate vahenditega kui raha.

Mart Siimann,
Eesti olümpiakomitee president

Au olla teistest parem on inimesi ikka võistlema pannud. Niisuguse au hind on aegade jooksul muutunud ja tänapäeva asises maailmas on selleks üha enam raha.

Spordi kui elukutse puhul on see loomulik. Koolispordis näeksin auhindadena pigem vaimsust kandvaid väärtusi, näiteks raamatuid.

Eriti hinnaliseks muudab sellise au tuntud sportlase autogramm. Eesti olümpiakomitee võib siin abiks olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles