Mahedalt kasvatatud speltanisu pakub tervist terves teras

Sigrid Koorep
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küpsise- või biskviittaignas eelistab Isabel Tamme kasutada speltajahu.
Küpsise- või biskviittaignas eelistab Isabel Tamme kasutada speltajahu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kord kõneles üks prooviküpsetaja, et ega spelta pannkookides eriti haakunud, aga kui need valmis said, söödi kõik kohe ära. Teine, kes oli speltajahust sagedamini küpsetanud, ütles selle olevat sepikujahu moodi.

Marjapirukas tulevat eriti hea, kui lisada taignale paar lusikatäit halvaad.
Katsetajate jutu järgi ei tule tervislikest jahudest saiakesed esimesel korral kõige kaunimad ja maitsvamad. Vanasõnagi kinnitab, et esimene vasikas läheb ikka aia taha.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles