Tubli sporditüdruk tõi kooli tähtsad külalised

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Evelin Ilves ja endine kahevõistleja Allar Levandi kohtusid reedel Viljandi Jakobsoni gümnaasiumi õpilastega.
Evelin Ilves ja endine kahevõistleja Allar Levandi kohtusid reedel Viljandi Jakobsoni gümnaasiumi õpilastega. Foto: Elmo Riig / Sakala

Jakobsoni gümnaasiumi viienda klassi neiule Rebeca Lotta Aasmäele määratud preemia tõi eile Viljandi jäähalli presidendiproua Evelin Ilvese ja endise kahevõistleja Allar Levandi.


Et külalised jõudsid kohale väikese hilinemisega, alustasid noored külma trotsides võistlust ilma nendeta. Varsti delegatsioon siiski saabus ning kehalise kasvatuse õpetaja Ants Kuusik tutvustas külalistele Jakobsoni gümnaasiumi uisuvõistluse traditsiooni, millel on pikkust kümmekond aastat.

Presidendiproua Evelin Ilves ütles oma tervituskõnes, et pikaajaline võistlus vajab kindlasti rändkarikat, ja ulatas kingituseks kaks jäätükki meenutavat taiest, mille saab edaspidi igal aastal parim neiu ja noormees enda kätte hoiule.

Jäähallist läksid Evelin Ilves ja Allar Levandi edasi Jakobsoni gümnaasiumi. Nad vaatasid sööklat ning kohtusid sporditüdruku koolikaaslastega. «Õppimine on sama tähtis kui sportimine, kuid sportimine ei tohi kindlasti tulla õppimise arvelt,» toonitas Evelin Ilves lastega kohtudes.

Sama sõnumit rõhutas Allar Levandi, kelle sõnul peab sportlane juba karjääri algul mõtlema, mis saab siis, kui tema aeg tippspordis on läbi.

Külaskäik oli ajendatud sellest, et Jakobsoni gümnaasiumi viienda klassi tüdruk Rebeca Lotta Aasmäe oli eelmisel aastal pälvinud Vabariigi Presidendi Kultuurirahastu presidendi abikaasa allfondi noore sportlase preemia.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles