Tääksi suusarada särab õhtuti tuledes

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prožektoritega valgustatud rada kinnistab Tääksi kuulsust Kesk-Eesti Šveitsina.
Prožektoritega valgustatud rada kinnistab Tääksi kuulsust Kesk-Eesti Šveitsina. Foto: Marta Mikkor

Suusasõiduks sobivate vahvate mäekeste ja orgudega Tääksit on rahvasuu nimetanud Kesk-Eesti Šveitsiks ja täna kell 18 pidulikult avatav valgustatud suusarada peaks seda mainet kinnistama.

Tääksi spordiklubi juhi Toomas Aavasalu sõnutsi on see 1,5 kilomeetri pikkune mugava profiiliga rada, kus on nii mõnusaid tõuse kui lahedaid laskumisi. Ehkki väga karme nõlvu ei leidu, on algajate käsutuses ka poolekilomeetrine siledam lõik.

Juba mitmel päeval valgusega uhkeldanud rada on Toomas Aavasalu jutu järgi suurt tähelepanu pälvinud. Prožektorid paistavad kaugele ning suusaklubi juhi sõnutsi panevad need Tääksi maalilise maastiku muinasjutuliselt särama.

«Tuled lähevad põlema releega, praegu kella 17 paiku, pooled tuled kustuvad kell 21, ülejäänud veerand tundi hiljem,» rääkis Aavasalu. Ta pidas võimalikuks, et edaspidi pikendatakse põlemisaega kella 22-ni.

Tääksi suusakeskuse käsutuses on ka äsja soetatud rajamasin ehk buraan, mille press teeb jälge nii klassikalises kui vabastiilis sõitmiseks. Sama masinaga on Toomas Aavasalu jutu järgi rada tehtud Olustvere ja Suure-Jaani kooli staadionile ning Suure-Jaani järve äärde.

Põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti Leader-programmist mootorkelgu ja rajapressi ostuks saadud toetus oli 15 396 eurot ja mittetulundusühingu Tääksi Spordiklubi omafinantseering 10 670 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles