Muuseum kogub mälestusi Mõisaküla kinost

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
muuseumi juhataja Anu Laarmann
muuseumi juhataja Anu Laarmann Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Mõisaküla muuseum kutsub kirja panema mälestusi Mõisaküla kinost. Oodatud on meenutused filmielamustest ja seal näidatud filmidest. 19. mail peetava muuseumiöö teema on «Öös on kino» ning selleks ajaks on Mõisakülas plaanis ka näitus üles seada.

«Muuseumi ja kino on natuke keeruline kokku panna, ent samas jääks kogutu muuseumisse ning oma rahval oleks seda kindlasti tore vaadata,» rääkis muuseumi juhataja Anu Laarmann. «Mäletan oma lapsepõlvest, kuidas käisin koos vanaemaga vaatamas «Helisevat muusikat» ning kuidas vanaema kõrval kõva häälega teksti ette luges.»

Muuseumi juhataja selgitas, et esitama ei pea tingimata pikka lugu, piisab kas või mõnest toredast seigast, näiteks kuidas menufilmidele pileteid hangiti.

Ühesõnaga kõigest, mis on Mõisakülas linastunud filmide ja nende vaatamisega seotud,» ütles Laarmann. «Samuti oodatakse annetusena muuseumile ajakirju «Kino» ja «Ekraan», mida omal ajal oli võimalik kinost osta, ning filmikuulutusi või -plakateid.»

Meenutusi oodatakse 1. maini. Kirju võib saata posti teel muuseumi aadressil Sihveri tänav 4, Mõisaküla või e-postiga aadressil muuseum@moisakyla.ee. Samuti võtab juhataja kirjapandut vastu kohapeal. Kõigi osalejate vahel loositakse muuseumiööl välja auhind, sellepärast palutakse kirjale lisada aadress või kontakttelefon.

Viimati näidati Mõisakülas filmi kümmekond aastat tagasi, kui kultuurimajas linastus «Nimed marmortahvlil».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles