Kollatõbi annab järele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Terviseameti epidemioloogilise valmisoleku büroo juhataja Irina Dontšenko andmetel on haigestumine A-viirushepatiiti märkimisväärselt kahanenud. Eestis registreeriti aasta esimese 17 päeva jooksul viis haigusjuhtu.

Viljandimaal oli 17. jaanuariks tuvastatud kolm kollatõppe nakatumist, mullu 22. detsembrist tänavu 10. jaanuarini ei registreeritud meil aga ühtki haigusjuhtu.

Viljandi haigla andmetel on esimese vaktsiinidoosi saanud ligi 400 õpetajat. Lisaks on mitu asutust korraldanud ise oma töötajate vaktsineerimise. Kokku sai Viljandimaal mullu A-hepatiidi vastu kaitsesüsti 1951 inimest.

Haigestumiste kahanemisest hoolimata ei saa välistada haigustekitaja ringlemist. Nakatumine leiab aset eelkõige haiguse algusstaadiumis haige eritiste sattumisel terve inimese seedetrakti. Seega on kätepesu väga tähtis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles