Kõige rohkem on kultuuri- ja spordipreemia kandidaate

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastpreemiad määratkse Viljandi linnavolikogu 25. jaanuari istungil.
Aastpreemiad määratkse Viljandi linnavolikogu 25. jaanuari istungil. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsuse haridus- ja kultuuriamet on teinud kokkuvõtte 2011. aasta preemiate väljaandmiseks tehtud ettepanekute kohta.


Haridus- ja kultuuriameti spetsialisti Ivi Lillepuu sõnul on hea meel tõdeda, et nagu varasematel aastatelgi, tehti ka 2011. aastal Viljandis palju väärt tegusid, mida kaaslinlased on märganud ja tegijad preemia saamiseks esitanud.

Elutöö preemiale kandideerib 11 kodanikku, aastapreemiale üheksa ning kultuuri- ja spordipreemiale 28 silmapaistvat tegijat. Teatripreemia saaja selgub nelja kandidaadi kaalumise järel. Viljandi linna aasta noore tiitlile pretendeerib kümme kandidaati ning laste- ja noortesõbraliku ettevõtte tunnustamiseks on üles seatud kuus kandidaati.

Aastpreemiad määratkse Viljandi linnavolikogu 25. jaanuari istungil. Preemiad antakse kätte 24. veebruaril Eesti Vabariigi 94. aastapäevale pühendatud kontsertaktusel. Elutöö preemia ja aastapreemiaga kaasneb Viljandi teenetemärk. Kõigi preemia saajate nimed kantakse linna auraamatusse.

ELUTÖÖ PREEMIA KANDIDAADID

Aamo Remmel — juhtinud 25 aastat baptistikogudust, elutööna seisab koguduse kiriku valmimise eest.

Viljar Kannel — Viljandi spordiklubi Taifu eestvedaja, judo, aikido ja ju-jutsu treener, kelle õpilased on toonud rahvusvahelistelt meistrivõistlustelt medaleid. Organiseerinud Viljandis üle-eestilisi võistlusi ning õpetanud enesekaitset kaitseliitlastele, piirivalvuritele, kiirabitöötajatele ja turvatöötajatele.

Evi Murdla — töötanud Viljandi linnaraamatukogus 1971. aastast, direktor aastatel 1985—2011. Asjatundlik ja professionaalne juht, kelle panus 2002. aastal valminud moodsa raamatukoguhoone valmimisse oli väga suur.

Mai Sarnet — üle 40 aasta pedagoogilist tegevust, üks peamisi Viljandi kultuurikooli kõrgkooliks kujundajaid.

Karl Luht — üle poole sajandi tegutsenud kaupmees-ettevõtja, juhatab 90-aastasena kauplust Meloodia.

Andres Haavasalu — kauaaegne viljakas tegevus pedagoogina, matemaatika-füüsika süvaklasside edendaja.

Lilian Härm — Viljandi kunstielu rikastaja, tarbegraafik, raamatuillustraator ja maalikunstnik, kes on oma loomingus Viljandit väärtustanud ja kajastanud.

Valli Veigel — kodanikuühiskonna arendaja, mitme Viljandi linnavolikogu koosseisu aktiivne liige, üks Viljandimaa Rahvarinde liikumise kunagisi juhte.

Leila Säälik — Ugala teatri näitlejanna, kes on pakkunud eredaid teatrielamusi mitmele viljandlaste põlvkonnale.

Aita Peters — pikaaegne ja edukas kergejõustikutreener, Viljandimaa südameliidu juhatuse liige, terviseliikumise eestvedaja.

Ants Salum — aastakümneid Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia õppejõud, praegu kooli audoktor. 1989. aastast Memento Viljandi ühenduse esimees, vene kirjanduse tõlkija, koduloo- ja sugupuu-uurija.


AASTAPREEMIA KANDIDAADID

Vilja Volmer — Viljandi kultuurielu rikastamine uute ja vabariigis silma paistnud sündmustega, nagu «Poetry Slam», «ProosaPrõmm», «Mõrvamüsteerium» ja värske loomingu salong.

Võrkpallinaiskond Viljandi Metall — tulemuslik töö liidervõistkonnana jätkamisel, Eesti meister ning Eesti karikavõistluste võitja.

Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia — rohkem kui tuhande üliõpilasega kõrgkool, kuhu on lisandunud mitu uut ja edumeelset eriala.

Priit Kull — VivaSport Fitnessi spordiklubi asutaja.

Epp ja Justin Petrone — 2011. aastal ilmusid Epp Petronelt «Muinasjutud armastusest», «Minu Ameerika 3» ja «Roheliseks kasvamine» täiendatud trükk, Justin Petronelt «Minu Eesti 2».

Viljandi linnavolikogu — Viljandi linnapea vahetumine.

Aune ja Tõnu Varik — treenerid, kelle tubli töö tulemusena oli vibusportlastel väga edukas aasta ning peeti suurepärase korraldusega vibuvõistlused.

Enn ja Kaari Onni — Rohelise Maja kodukohviku käivitamine ja pidamine.

Rohelise Maja kodukohvik — maitsev eestimaine toit, huvitav kaubavalik, meeleolukad õuekontserdid ning lahke ja avatud pererahvas on kujundanud kohvikust viljandlastele toreda kohtumispaiga.

Aiakohvik Basiilik — vaheldusrikka menüü, maitsvate toitude, suurepärase teeninduse, personaalse lähenemise, hubase atmosfääri ja taskukohase hinnaga äärelinna kohvik.

KULTUURI- JA SPORDIPREEMIA KANDIDAADID

MTÜ Viljandi Vanakraamiturg — tore uus traditsioon.

Silvia Soro — panuse eest laste- ja noorteürituste toetamisse.

Marge Liivakivi — kohaliku kodu-uurimisseltsi töö vedamise ja panuse eest «Sakala kalendri» koostamisse ning loomeinimeste abistamisse.

Epp Raudsepp — asjatundlike teismelistele mõeldud kirjandusülevaadete eest.

Merle Keerutaja — jätkuvalt eduka Viljandi naiste võrkpalli treener ja innustav eeskuju.

Epp ja Justin Petrone — Viljandit maailmale tutvustav kirjanike ja kirjastajate paar.

Lembit Nelke — Viljandi käsipallielu vedamise ja noorte innustamise eest.

Ave Alvre — viljaka loomingulise tegevuse eest linna ja maakonna suurürituste lavastaja ning õpilaste juhendajana.

Motospordiklubi Nord — heade sportlike tulemuste ning Viljandi järvel rahvusvaheliste tiitlivõistluste eduka korraldamise eest.

Mari Vallikivi — kõrgetasemeliste näituste ja huvitavate õpitubade korraldamise ning Paul Kondase maalide fragmentide kandmise eest Viljandi järve rannas riietumiskabiinidele.

Viljandi maadlusklubi Tulevik — väga heade sportlike tulemuste ning suurepäraselt korraldatud rahvusvaheliste vabamaadlusturniiride eest.

Viljandi Metalli võrkpallinaiskond ja Margus Keerutaja — parimad võistkondlikus arvestuses.

Kaspar Taimsoo — Euroopa meistrivõistluste teine koht, olümpiapääsme toonud maailmameistrivõistluste seitsmes koht, viiekordne Eesti meister;

Maarika Reimand — Viljandi muusikakooli õpetaja, kelle õpilased on edukalt üles astunud võistlustel ja festivalidel ning ilmestanud paljusid Viljandi sündmusi, edukas töö muusikakooli neidudekooriga, omaloominguliste palade võistluse «Päikeselaul» üks alustalasid.

Tiit Aru — kergejõustikutreener, kelle õpilased kuuluvad Eesti heitealade paremiku hulka, heitealade kohtunik, võistluste korraldaja, kergejõustikuseltsi Sakala esimees.

Sille Varblane — seiklusliku lastekirjandusmaja asutamise eest.

Mari-Liis Graumann — võrkpallinaiskonna Viljandi Metall resultatiivseim mängija.

Etendus «Läbi klaasi» — teatritrupile unustatud paiga elluäratamise ja võimsa kokkumängu eest.

Reet Sinimaa, Reet Lubi, Vilja Volmer — kirjandusliku reisklubi õpetlike ja harivate reiside raamatuks «Kirjanduslikud ekskursioonid» vormimise eest.

Robert Lõpp — sai Eesti käsipalliliidult aasta parima noorkäsipalluri tiitli.

Aune ja Tõnu Varik — treenerid, kelle tubli töö tulemusena oli vibusportlastele väga edukas aasta ning peeti suurepärase korraldusega vibuvõistlused.

Laura Nurmsalu — edukalt ka väljaspool Eestit toimunud võistlustel esinenud Eesti parim vibulaskja kadettide-neidude hulgas ja üks paremaid täiskasvanute arvestuses.

Taavo Allik — Eesti meister vibulaskmises nii juunioride kui täiskasvanute arvestuses, Viljandi spordikooli 2011. aasta parim lõpetaja.

Pille Kährik — kontserdisarja «Koorimuusikaga…» ellukutsuja ja läbiviija.

Anu Sööt — raamatu «Loovmäng» autor.

Liisa London — tantsufestivali «Dance, the way of cultural communication» läbiviimise ning MTÜ-s Dancecall südamega tehtud töö tulemusena «Koolitantsul» saavutatud edu eest.

Randel Pomber — tantsufestivali «Dance, the way of cultural communication» läbiviimise ning MTÜ-s Dancecall südamega tehtud töö tulemusena «Koolitantsul» saavutatud edu eest.

TEATRIPREEMIA KANDIDAADID

MTÜ Kultuuritsehh — suurepärased suvelavastused Õisu mõisas.

Indrek Sammul — suurepärane Salieri lavastuses «Amadeus», teatri kunstiliste ja turunduslike saavutuste eest.

Teet Ehala — Ugala teatri lavastuste «Läbi klaasi» ja «Inetu» tehniliste lahenduste väljatöötamine ja elluviimine.

Peeter Jalakas, Juhan Ulfsak, Kristjan Smeds — tulemusrikka pedagoogilise tegevuse eest Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia teatriosakonna üliõpilastega aastail 2007—2011, lavastuste «Idioodid» (lavastaja Juhan Ulfsak) ja «12 Karamazovit» (lavastaja Kristjan Smeds) üleriigiline ja rahvusvaheline edu.


AASTA NOORE PREEMIA KANDIDAADID

Andra Kütt — Viljandi vanakraamituru korraldaja ja eestvedaja.

Merili Härginen — kolmas koht üleriigilisel etlejate võistlusel «Koidulauliku valgel», tugev omaloomingu viljeleja.

Karita Tilk — noorteürituste korraldamise ning noortele abiks olemise eest.

Kris Süld — mitteametliku noorteühenduse Mikromulk ellukutsuja ning ekstreemspordiharrastajate koondaja, üle-eestiliste tõukerattavõistluste korraldaja.

Robert Lõpp — sai Eesti käsipalliliidult parima noorkäsipalluri tiitli.

Laura Nurmsalu — Eesti parim vibulaskja kadettide-neidude hulgas ja üks paremaid täiskasvanute arvestuses.

Taavo Allik — Eesti vibulaskmise meister nii juunioride kui täiskasvanute arvestuses, Viljandi spordikooli 2011. aasta parim lõpetaja.

Remy Mändmets — ratastooli-inimeste muredele tähelepanu juhtiva lühifilmi «Sõbrad, olen siiski olemas!» autor ja peategelane.

Vallo Kirs — Ugala jõuluetenduse «Kardemoni linna röövlid» lavastaja, TÜ VKA etenduskunstide osakonna teatrikunsti eriala avatud meelega üliõpilane.

Krista Koval — Paalalinna gümnaasiumi õpilasesinduse president, kes paneb meeskonna tööle, lahendab probleeme, muudab koolielu huvitavaks, annab oma kodanikualgatuse ning aktiivsusega kaasõpilastele eeskuju.


LASTE- JA NOORTESÕBRALIKU ETTEVÕTTE KANDIDAADID

Kondase keskus — huvitavad õpitoad lastele ja noortele.

Viljandi nukuteater — väga meeldiv ja oodatud koht, kuhu lastega minna.

Fixman Eesti OÜ — Viljandi järve äärde rajatud mänguväljaku eest.

Lasteaed Mängupesa — lasteaiatöötajate initsiatiivil ning projektirahaga rajatud mänguväljaku eest.

Dold Puidutööstus — abi eest lasteaiale.

OÜ Print Best Trükikoda — lasteaia abistamise eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles