Maavalitsus pinnib bussifirmat

Rannar Raba
, vanemtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki liinileping seda nõuab, ei ole Viljandi linnaliinibussides seni kasutusele võetud süsteemi, mis võimaldaks kuupiletiga sõitjate üle täpset arvet pidada. See külvab bussifirma ja maavalitsuse suhetesse kahtlusi ja tekitab küsimusi.
Ehkki liinileping seda nõuab, ei ole Viljandi linnaliinibussides seni kasutusele võetud süsteemi, mis võimaldaks kuupiletiga sõitjate üle täpset arvet pidada. See külvab bussifirma ja maavalitsuse suhetesse kahtlusi ja tekitab küsimusi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Hiljutine sõitjate loendus näitas, et Viljandi linnaliinibusse kasutab kolmandiku võrra rohkem inimesi, kui nähtub bussifirma esitatud andmetest.

Kohaliku ühistranspordi korraldamise eest vastutavat maavalitsust ajendas loendust korraldama tõsiasi, et lõppeval aastal on maakonnaliine teenindavad ettevõtted deklareerinud kümmekond protsenti väiksemat piletitulu kui eelmisel aastal. Eriti suur kahanemine torkab silma ATKO Gruppi kuuluva aktsiaseltsi MTG hallatavatel Viljandi linnalähiliinidel, kus tulu on olnud mullusest üle 20 protsendi väiksem.

Copy
Tagasi üles