Haiglat elektri kadumine ei häirinud

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi haigla peahoone
Viljandi haigla peahoone Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui Viljandi haigla juhatuse esimees Ülle Lumi esmaspäeva varahommikul pimedast Viljandist pilgu haigla poole suunas, särasid selle aknad valgelt, sest 2005. aastal soetatud generaatorid hakkasid tööle kohe pärast elektri kadumist.

“Generaatorid alustavad tööd 2-3 sekundit pärast elektri kadumist,” selgitas Lumi. Ainus, mis suures majas elektrita jäi, oli köögiplokk. “Hommikuks tegime patsientidele võileibu ning lõuna hilineb kõige rohkem pool tundi,” selgitas ta.

Lisaks üheksakorruselisele peahoonele hakkasid generaatorid plaanipäraselt tööle Jämejalal asuva psühhiaatriakliiniku majades. Vaid üks vana maja jäi pimedaks ja seal kadus ka vesi.

Generaatorid vajavad töötamiseks diislikütust, mida haigla varus vahetult enne jõuluaega. “Diislit läheb muidugi omajagu ja see kõik on suur lisakulu,” nentis Lumi. “Peamine on siiski, et patsiendid ohtu ei sattunud. Tegelikult ei saanud paljud arugi, et midagi valesti on.”
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles