Õiguskantsler lapsevanemate pöördumist ei menetle

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Teder otsustas, et ei võta Viljandi lapsevanemate pöördumist menetlusse.
Indrek Teder otsustas, et ei võta Viljandi lapsevanemate pöördumist menetlusse. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Õiguskantsler Indrek Teder ei võtnud Viljandi Jakobsoni gümnaasiumi ja mõningate maagümnaasiumi üheteistkümnendate klasside vanemate allkirjastatud pöördumist õigusliku analüüsi menetlusse.

Novembri lõpul saadetud pöördumises avaldati vastuseisu ideele, et tulevased abituriendid kolitakse järgmiseks õppeaastaks tuttavast koolimajast riigigümnaasiumi asenduspindadele, ning küsiti õiguskantsleri arvamust, kas lapsevanemate õigusi rikutakse, kui nende palvet võimaldada õpilastel praegustes ruumides kool lõpetada kuulda ei võeta.

Õiguskantsleri avalike suhete nõuniku Jaana Padriku andmetel saadeti elektronkiri, milles teatati, et õiguskantsler pöördumist menetlusse ei võta, pöördumise avaldajale 9. detsembril.

«Õiguskantsler selgitab vastuses oma pädevust ning kooli ümberkorraldamise ja lõpetamisega seonduvat, millest võib olla avaldajale abi,» rääkis Padrik. Vastuse täpsemaid asjaolusid avalike suhete nõuniku selgitust mööda avaldada ei saa, sest õiguskantsleri vastus on kaitstud asutusesisese kasutamise piiranguga.

Pöördumises allakirjutanuid esindav Sulev Kübar kinnitas, et pisut teistsuguses vormis pöördumise läkitasid vanemad haridus- ja teadusministeeriumile ning kohalikule linnavõimule.

Ministeeriumist vastati, et pöördumisega tegeleb riigikoolide talituse juhataja Raivo Trummal ning vastus saadetakse hiljemalt 1. jaanuariks. Ka Viljandi linnavalitsusest kinnitati, et pöördumine on nendeni jõudnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles