Kõpu võib arsti saada toetusega

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi maavalitsus püüab kuni 15 000 euro suuruse lähtetoetusega Kõppu noort perearsti meelitada.
Viljandi maavalitsus püüab kuni 15 000 euro suuruse lähtetoetusega Kõppu noort perearsti meelitada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kui tuleval aastal jõustub maale tööle asuvatele arstidele lähtetoetust ette nägev seadus, püüab maavalitsus selle abiga ka Kõppu noore perearsti leida. Seni on toetuse maksmise tingimused täpsustamata.

Viljandi maavalitsuse sotsiaalala peaspetsialisti Luule Vitsuri sõnul püütakse praegu lähtetoetusega seonduva osas selgusele jõuda. Veel ei ole kindel, kas ja millistel tingimustel seda seaduse jõustudes Kõpu perearstile üldse maksma hakataks, sest rohkem räägitakse eelnõus maapiirkonna haiglates töötama asuvatele arstidele makstavast tugirahast. Lähtetoetuse suurus oleks eelnõu järgi kuni 15 000 eurot.

Vitsur kinnitas, et praegu osutab Kõpu inimestele perearsti teenust Henn Sepp, kes töötab põhikohaga Viljandis, Pärstis ja Saarepeedil. Kõpu inimestele tuli Sepp appi novembrikuus, kui seal seni perearstina töötanud Ellen Rahe läks pensionile. Uue tohtri leidmiseks korraldati konkurss, kuid ühtegi sooviavaldust väikese patsientide arvuga maakohta tööle asumiseks ei esitatud.

Uus konkurss plaanitakse Luule Vitsuri ütlemist mööda korraldada tuleval kevadel. Enne seda tahetakse viimast aastat residentuuris õppivate tudengitega rääkimas käia ning neile Kõpu perearsti kohta tutvustada. Peaspetsialisti hinnangul võib Kõpu mõnele loodust armastavale arstitudengile ahvatleva kohana tunduda ja seetõttu tasubki vaba maatohtri kohta reklaamida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles