Õisu matkarada muudetakse taas turvaliseks

Karl-Eduard Salumäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õisu matkaraja renoveerimistööde käigus muutub ka raja kulg. Seda veskisilda enam kasutusele ei võeta.
Õisu matkaraja renoveerimistööde käigus muutub ka raja kulg. Seda veskisilda enam kasutusele ei võeta. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Õisu maastikukaitseala matkarajal, mis praegu on üsna trööstitus seisus, parandatakse õige pea lagunenud laudteed, rajatakse kaks uut silda ning tehakse muid korrastustöid.

Halliste valla ja riigimetsa majandamise keskuse (RMK) koostöös saadi matkaraja renoveerimise projektile toetusraha keskkonnainvesteeringute keskusest (KIK). Halliste vallavanem Andres Rõigas ütles, et tööde tegija on leitud riigihanke korras ning parajasti oodatakse KIKist paarile lisaküsimusele vastust. Hankel ainsa hinnapakkumise teinud aktsiaselts Valmap Grupp on Rõigase jutu järgi kinnitanud, et saaks alustada kas või kohe.

Halliste valla majandusnõuniku Kadri Reimanni sõnul on matkaraja rekonstrueerimise kogumaksumus 42 185 eurot. Sellest kümme protsenti maksis RMK. Ligi 4000 eurot kulus renoveerimise projekteerimisele, mille tegi osaühing Krive Ehitus. Rekonstrueerimistööd ise lähevad maksma 38 302 eurot. Töödega plaanitakse Reimanni ütlemist mööda valmis saada tuleva aasta maikuuks.

RMK loodushoiuosakonna Kesk-Eesti piirkonna juhataja Ly Laanemets ütles, et esialgu selle aasta suveks kavandatud tööd lükkusid edasi eri põhjustel. Talvel ei võimaldanud paks lumi pikka aega mingeid mõõtmisi teha ja seetõttu hilines ka projekteerimistööde valmimine. Peagi alustatavate tööde käigus renoveeritakse ja kindlustatakse rada, ehitatakse lagunenud sildade asemele kaks uut, lisatakse istumiskohti ja platvorme ning rajatakse autoparkla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles