Viljandi ootab ettepanekuid aastapreemiate väljaandmiseks

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi linnavalitsus ootab 31. detsembrini linnakodanike, asutuste ja muude ühenduste põhjendatud ettepanekuid lõppeva aasta preemiate kandidaatide kohta.


Ettepanekuid võib esitada vormikohasel blanketil, mille leiab linna koduleheküljelt  ja paberil linnavalitsuse dokumentide avariiulitelt. Arvesse lähevad ka vabas vormis kirjutatud ettepanekud.

Elutöö preemia puhul on oluline aastatepikkune kõrgelt hinnatud tegevus, kõigi teiste preemiate määramisel on olulised käesoleva aasta saavutused ja kordaminekud. Peale kandidaadi nime on kindlasti vaja kirja panna ka tema tunnustust väärivad teod. Põhjendusteta ettepanekud arutusele ei lähe.

Preemiad antakse kätte 24. veebruaril Eesti Vabariigi 94. aastapäevale pühendatud kontsertaktusel. Elutöö preemia ja aastapreemiaga kaasnevad Viljandi teenetemärgid. Kõigi preemia saajate nimed kantakse linna auraamatusse.

Elutöö preemia määratakse inimesele, kelle aastatepikkust tegevust on avalikkus kõrgelt hinnanud ja kelle elutöö on positiivselt mõjutanud Viljandi arengut. Igal aastal määratakse üks preemia suuruses 1600 eurot.

Aastapreemia määratakse tunnustusena teo või saavutuse eest, mis on kalendriaasta jooksul olnud Viljandile olulise tähtsusega. Preemia suurus on 1000 eurot.

Kolm kultuuri- ja spordipreemiat antakse Viljandis tegutsevale füüsilisele või juriidilisele isikule, isikute rühmale või muule ühendusele, mis ei ole juriidiline isik, väljapaistva tegevuse eest 2011. aastal kultuuri edendamisel või saavutuste eest spordi valdkonnas. Iga preemia suurus on 640 eurot.

Teatripreemia määratakse väljapaistva tegevuse eest teatrikunsti edendamisel kas Viljandis tegutsevale füüsilisele isikule või kollektiivile või Viljandi teatrites etenduste lavaletoomisel osalenud külalistele. Preemia suurus on 640 eurot.

Aasta noore preemia määratakse Viljandi noorele vanuses 7—26 aastat või Viljandis tegutsevale noortekollektiivile, kelle töö, tegevus või saavutused kalendriaasta jooksul on olnud teistele linna noortele eeskujuks ning motivatsiooniks. Noorte volikogu arutab esitatud kandidatuurid läbi ja esitab oma ettepaneku linnavolikogule kinnitamiseks. Preemia suurus on 640 eurot.

Laste- ja noortesõbraliku ettevõtte tiitel antakse ettevõttele, mille asukoht või üks põhitegevuse koht on Viljandi ning mille tegevus on kalendriaasta jooksul aidanud kaasa linna laste ja noorte eluolu parandamisele. Ka selle tunnustuse puhul teeb valiku noorte volikogu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles