Remonditud raudteelõik sai kasutusloa

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Türi ja Viljandi vahelisele raudteelõigule, mis ehitustööde alguse venimisest hoolimata valmis õigel ajal, anti teisipäeval kasutusluba.

Edelaraudtee Infrastruktuuri aktsiaseltsi juhataja Rain Kaarjase ütlemist mööda hakkavad reisirongid põhjaliku remondi läbinud 52kilomeetrisel lõigul sõitma tuleva aasta 1. jaanuarist, nagu varem plaanitud. Selleks ajaks loodetakse saada val­mis trassiäärsed raudteejaamad. Kaubarongid võivad Kaarjase sõnul teed kasutama hakata detsembris või ise­gi juba sel kuul.

«Millal kaubarongid täpselt sõitma hakkavad, oleneb raudtee operaatoritest,» selgitas ta.

Kuigi Türi—Viljandi raudteelõik on kasutuseks valmis, ei hakka rongid seal veel nii pea sõitma 120kilomeetrise tunnikiirusega, mille võimaldamine on projektis ette nähtud. Edelaraudtee müügijuht Annemari Oherd ütles, et suurimat kavandatavat sõidukiirust hakatakse lõigukaupa rakendama tõenäoliselt tuleval kevadsuvel.

«See sõltub paljuski sellest, kuidas õnnestub lõpule viia need tööd, mille tegemist saabuv talv ei võimalda,» lausus Oherd.

Remondi ajal on Türi ja Viljandi vahel sõitnud Edelaraudtee organiseeritud asendusbussid. Müügijuht ütles, et kuigi pagasivedu ja jalgratturite teenindamise võimalused on seepärast olnud rongiga võrreldes piiratud, on kliendid asendusteenusega rahule jäänud.

«Üldiselt ollakse meeldivalt üllatunud, sest ümberistumised on sujuvad ja ajakadu minimaalne. Mõnevõrra pikem sõiduaeg on siiski paratamatu,» lausus Oherd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles