Tarbijakaitse: müügipakkumisega kaasas olevat arvet ei pea tasuma

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Tarbijakaitseameti pressiteenistuse teatel on mullu ja tänavugi tarbijad pöördunud nende poole Suu ja Jalaga Maalivate Kunstnike Kirjastuse osaühingu saadetud jõulukaartide pakkumise pärast, millega on kaasas arve.


Nimetatud saadetis sisaldab eriformaadis jõulu- ja pakikaarte, järjehoidjaid, ümbrikke, tutvustavat kirja ning maksekorraldust. Tutvustavas kirjas viidatakse sellele, et postkaartide autorid on inimesed, kes on eri põhjustel kaotanud võime kasutada oma käsi, mistõttu nad maalivad suu ja jalgade abiga.

Kunstnike majandusliku sõltumatuse saavutamiseks palutakse jõulukaartide eest kanda 7.50 eurot Svenska Handelsbankeni AB Eesti filiaali arveldusarvele.

Ümbrikus olev maksekorraldus on tarbijad teinud murelikuks, justkui oleksid nad sunnitud soovimatu saadetise eest tasuma. Tarbijakaitseamet tuletab meelde, et sellise saadetise eest ei ole tarbija kohustatud maksma ega seda ka tagasi saatma. Sellekohane info leidub ka ümbrikus olevas tutvustavas kirjas ning maksekorralduses.

Tarbijakaitseamet soovitab kõikidel saadetise saanud inimestel käituda oma vaba tahte järgi. Kaartide ostmise või tagastamise kohustust ei ole.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles