Kösti aiandi kasvuhoonetele seatakse moodsad katused

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kösti aiandis vahetatakse kasvuhoonete klaaskatused kahekordsete plastkatuste vastu.
Kösti aiandis vahetatakse kasvuhoonete klaaskatused kahekordsete plastkatuste vastu. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandis Oja teel asuvas aiandis käib kibe ehitustöö, et enne lume saabumist vähemasti kahele kasvuhoonele plastkatus peale saada.

Lilli kasvatava Kösti aiandi omanikfirma, osaühingu Askersund Trading tegevjuht Uuno Tuuling ütles, et vahetus võeti ette sel lihtsal põhjusel, et kaheksakümnendate keskpaigast pärit klaaskatused olid oma aja ära elanud.

«Põhiline mure on, et need katused sajavad läbi,» rääkis Tuuling. Vanaldastele katustele olid lõpliku põntsu pannud kaks viimast karmi talve.

Plaanis on välja vahetada nelja kasvuhoone katus. Klaasi asemele pannakse kahekordne plast, mis on tunduvalt moodsam lahendus. Enne suure lume tulekut proovitakse ühele poole jõuda vähemalt kahe kasvuhoonega.

«Teeme ühekaupa, kõike korraga ei jõua,» lausus Uuno Tuuling. Tema sõnul on tähtis selle aasta jooksul võimalikult palju ära teha, sest pärast talve algab uus kasvuhooaeg.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles