Autod pääsevad siledale peateele

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile andsid töömehed Suure-Jaanis uuenduskuuri läbinud Köleri tänavale viimast lihvi.
Eile andsid töömehed Suure-Jaanis uuenduskuuri läbinud Köleri tänavale viimast lihvi. Foto: Elmo Riig / Sakala

Täna tähistatakse Suure-Jaani keskväljakul pidulikult linna peatänava rekonstrueerimise ning vee- ja kanalisatsioonitorustiku rajamise esimese ja teise etapi valmimist.

Suure-Jaani valla majandus- ja ehitusosakonna juhataja Are Aua avaldas tänu linnaelanikele, kes on pidanud taluma ebamugavusi. «Aina tuli ümber sõita ja vahel autoga koju ei pääsenudki, aga nüüd on töö tehtud ja usun, et kõik võivad rõõmu tunda,» kommenteeris Aua tööde lõppemist Köleri tänaval.

Mai lõpust tänaseni väldanud remondi ajal läbis poolteisekilomeetrine lõik kesklinnast Vastemõisa teeni täieliku uuenduskuuri. Rajati kõnniteed, paigaldati sademevete kanalisatsioon ning viidi maa alla varem ämblikuniidistikuna õhus vongelnud elektri- ja sidekaablid.

Maanteeameti Lääne regiooni Viljandi esinduse peaspetsialist Allan Allik ütles, et erilisi raskusi ette ei tulnud. Muu hulgas võeti valla nõusolekul maha hulk puid, mis inimeste katuseid või maju ohustasid.

«Viis aastat on teel garantiiaeg, nii et kui tekivad ehituslikud probleemid, siis need parandab ehitaja meie nõudmisel omal kulul,» kõneles Allik. Ta lisas, et tee peaks kestma 40 aastat, kui seda hooldatakse, pinnatakse ja korras hoitakse.

Töö tegi maanteeameti Lääne regiooni tellimusel aktsiaselts TREF, kogumaksumus oli 1,53 miljonit eurot. Vald omalt poolt ehitas valgustuse.

Köleri tänaval ja veel paljudel linna tänavatel on lõpetatud valla tellitud vee- ja kanalisatsioonitorustiku paigaldamine. Nende tööde kogumaksumus oli 1 357 105 eurot. Need tegid aktsiaselts Paide MEK ning osaühingud Elonord Ehitus ja San-Erika Ehitus.

Valmis 8369 meetrit vee- ja 9049 meetrit kanalisatsioonitorustikku ning 2418 meetrit kanalisatsiooni survetorustikku. Sademevee torustikku on valminud 2406 meetrit. Samuti rajati viis uut reoveepumplat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles