Tantsuõpetaja stipendiumi pälvis Raido Mägi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raido Mägi
Raido Mägi Foto: Peeter Langovits

Eesti tantsuhariduse liit kuulutas sel aastal esimest korda välja tantsija, tantsulavastaja ja pedagoogi Gerd Neggo (9. XI 1891 — 1. IX 1974) nime kandva stipendiumi konkursi. Stipendiumi pälvib Viljandis 13 aastat tantsupedgoogina tegutsenud Raido Mägi.


Stipendiumikonkursi eesmärk on tunnustada oma tööle pühendunud Eestis töötavat tantsuõpetajat. Gerd Neggo tantsuõpetaja preemia kandidaatideks esitati 13 Eesti tantsuõpetajat. Nominentideks valiti Tiina Ollesk, Raido Mägi, Andre Laine ja Kaidi Udris. Nelja kandidaadi vahel valis Eesti tantsuhariduse liidu juhtkond stipendiumisaajaks Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia õppejõu Raido Mägi.

Raido Mägi on oma tööle pühendunud tantsuõpetaja, kes 13 aastat TÜ Viljandi kultuuriakadeemias õpetades on tugevalt mõjutanud meie noorte tantsuõpetajate põlvkonda, on kirjas Eesti tantsuhariduse liidu kodulehel. Akadeemias kontaktimprovisatsiooni ja kompositsiooni tunde andes on ta väga tugev suunanäitaja noortele. Kindlalt võib väita, et Raido Mägi on üks akadeemia tantsukunsti õppekava tugisambaid.

Raido Mägi laiahaardelisusest annab tunnistust see, et ta jagab teadmisi noortele näitlejatudengitele nii TÜ Viljandi kultuuriakadeemias kui kõrgemas lavakunstikoolis ja Helsingi teatriakadeemias. Lisaks on Raido karismaatiline tantsija ning üks koreograafe, kes on suuna andnud eesti tänapäevase tantsu koolkonnale.

Stipendium antakse kätte 9. novembril Viljandi kultuuriakadeemia etenduskunstide osakonna tantsukunsti õppekava neljanda kursuse kompositsioonitunnis, stipendiaadi igapäevases töökeskkonnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles