Regionaaltoetust jagus viiele Viljandimaa objektile

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hasartmängumaksust regionaalsete investeeringutoetuste andmise programmi komisjon eraldas Leie põhikoolile raha õppehoone tulehohutusnõutele vastavusse viimiseks.
Hasartmängumaksust regionaalsete investeeringutoetuste andmise programmi komisjon eraldas Leie põhikoolile raha õppehoone tulehohutusnõutele vastavusse viimiseks. Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Hasartmängumaksust regionaalsete investeeringutoetuste andmise programmi komisjoni jagas oma detsembri koosolekul toetusteks kokku 35 miljonit krooni, sellest Viljandimaale tuli 1,898 miljonit.



Regionaalminister Siim Kiisleri juhitava komisjoni otsusel said programmist toetust 82 taotlusprojekti, neist viis Viljandimaal.

Kominisjon eraldas Viljandimaale 407 150 krooni Lõhavere ravi- ja hooldekeskuse sanitaarruumide remondiks, 311 565 krooni Leie põhikoolile tuleohutusnõutele vastavusse viimiseks, 246 620 krooni Tarvastu valla Suislepa sotsiaalteenuste toa rajamiseks, 499 723 krooni Viljandi haigla katusekonstruktsioonide rekonstrueerimiseks ja 433 396 krooni Suure-Jaani vallale Paala rahvamaja noortekeskuse ruumide remondiks.

Programmi eesmärk on parandada avalike teenuste kvaliteeti ja kättesaadavust regioonides ning toetada sellega kohaliku elukeskkonna arengut. Programmi toetused on suunatud ehitus-, rekonstrueerimis- ja remonttööde teostamiseks hoonetes ja rajatistes, et parandada hoolekande, õppimise, sportimise ja vaba aja veetmise tingimusi eelkõige laste ja noorte ning perede, vanurite ja puuetega inimeste jaoks.

«Omavalitsused esitasid toetuse saamiseks taaskord palju häid ja vajalikke projekte. Kõige rohkem oli toetuse saajate seas erinevaid laste- ja noorteasutuste projekte, kus sooviti toetuse abil parandada olmetingimusi, ning rajada uusi mängu-, ja spordiväljakuid. Samuti said toetust mitmed kultuuri- ja sotsiaalhoolekande asutused,» kõneles regionaalminister Siim Kiisler.

Teises voorus, tähtajaks 15.september laekus investeeringute asukohajärgsetesse maavalitsustesse kokku 134 projektitaotlust. Esimese menetlusetapi läbimisel suunas komisjon teise etappi edasi 102 taotlust ning lõpetas seejuures 32 taotluse menetlemise.

Teise etapi lõpus tegi komisjon rahastamisotsused. Toetust said 82 projekti ning taotlusnõuetele mitte vastavuse ja vahendite lõppemise tõttu jäid toetuseta 20 projekti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles