Linnapea saatis aukodanikule videotervituse

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi linna aukodanik, dirigent Roman Toi Viljandi linnapea Loit Kivistik kohtusid tänavu suvel raekojas.
Viljandi linna aukodanik, dirigent Roman Toi Viljandi linnapea Loit Kivistik kohtusid tänavu suvel raekojas. Foto: AIVAR AOTÄHT/SAKALA

Pühapäeval, 30. oktoobril peetakse Toronto Eesti majas kontsert Viljandi aukodaniku Roman Toi 95. sünnipäeva tähistamiseks. Suurejoonelisel kontserdil esitavad Toronto eesti meeskoor ja Estonia koor Roman Toi autoriloomingut.


Aukodanikku tervitab tähtsa sündmuse puhul Viljandi linnapea Loit Kivistik, kes saatis kontserdil esitamiseks Torontosse videotervituse. Videotervitust saab vaadata siit.

Roman Toi on sündinud 18. juunil 1916 Kõo vallas Viljandimaal. Torontos elav organist, helilooja ja koorijuht, Viljandi linna aukodanik Roman Toi on Eesti muusikaakadeemia ja Tartu ülikooli Viljandi kultuuriakadeemia audoktor. Ta on juhatanud paljusid koore, olnud Toronto Estonia segakoori dirigent ja Eesti üldlaulupeo aujuht.

Roman Toi annetas arvestatava summa Viljandi vana veetorni taastamiseks. Praeguseks on vanast veetornist saanud üks peamisi turistide meeliskohti Viljandis. Selle vaateplatvormilt on näha kogu linn.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles