Aastapäeval püüavad pilku linnapead ja vahva hääletuskast

Margus Haav
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastakümnete eest kasutusel olnud volikogu hääletamiskasti lihtne, kuid lollikindel tööprintsiip ei lubanud ühelgi volikogu liikmel erapooletuks jääda.
Aastakümnete eest kasutusel olnud volikogu hääletamiskasti lihtne, kuid lollikindel tööprintsiip ei lubanud ühelgi volikogu liikmel erapooletuks jääda. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi omavalitsusliku staatuse taastamise 20. aastapäeva puhul näidatakse täna kell 16 raekojas sajanditaguste linnapeade fotosid ja originaalset hääletuskasti, mis oli kasutusel enne viimast sõda.

Ajaloohuvilise linnakodaniku ja kauaaegse Viljandi linnavolikogu liikme Heiki Raudla teada kavandati endiste linnapeade jäädvustamist juba 1938. aastal. Tolleaegses ajalehes «Oma Maa» kirjutati, et linnavalitsus on hankinud 14 Viljandi linnapeaks olnud isiku pildid ja lasknud nende järgi teha suurendused Jaan Rieti fotoäris.

Copy
Tagasi üles