Akadeemia tudengid aitasid lavastada kunstiloo pärleid

Tea Raidsalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Endla sammassaalis on lisaks maalide fotolavastustele väljas esemed, mille Viljandi kultuuriakadeemia butafooria eriala tudengid nende tarvis on loonud. Kelli Mark (vasakul) tegi peakatte, mis tal peas on, Dali teose «Põlev kaelkirjak» jaoks ning Katrin Nigumanni põlvede ees seisab tema loodud koerakene maalilt «Arnolfini abielupaar».
Pärnu Endla sammassaalis on lisaks maalide fotolavastustele väljas esemed, mille Viljandi kultuuriakadeemia butafooria eriala tudengid nende tarvis on loonud. Kelli Mark (vasakul) tegi peakatte, mis tal peas on, Dali teose «Põlev kaelkirjak» jaoks ning Katrin Nigumanni põlvede ees seisab tema loodud koerakene maalilt «Arnolfini abielupaar». Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Pärnu Endla sammassaalis saab kuu lõpuni vaadata 29 maailma tuntud maali fotolavastust, mille on teatri 100. aastapäeva puhul Viljandi kultuuriakadeemia butafooriatudengite abiga lavastanud näitleja Kaili Viidas.

Kaili Viidas tunnistas, et ta täpselt ei teagi, kust tekkis mõte mängida läbi ja püüda fotodele kunstiloo säravamaid teoseid.

«Umbes aasta eest avastasin end sõpradele rääkimas, et mis oleks, kui lavastaks maalid sellistena, nagu me neid näeme. Järgmisel hetkel jõudsin õigete inimeste abiga õigete tegudeni ja nii see läks,» jutustas Viidas.

Maali lavastamiseks loodi autentsed interjöörid Endla suure saali laval, Küünis ja sammassaalis üksnes teatri-, mitte fototöötluse vahendeid kasutades. Pildid võttis üles fotograaf Kalle Veesaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles