Suure-Jaani avab renoveeritud aula kontserdiga

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suure-Jaani koolimaja
Suure-Jaani koolimaja Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel, 14. oktoobril kell 19 avatakse pidulikult Suure-Jaani gümnaasiumi renoveeritud aula.


Pool sajandit tagasi valminud koolimaja aula renoveeriti multifunktsionaalseks saaliks, mida lisaks koolile hakkab kasutama Suure-Jaani kultuurimaja. Aulasse paigaldati akustilistest plaatidest moodullagi ja uued aknad ning parkettpõrand, ehitati tribüün ja astmestik ning akendele paigaldati puldiga juhitavad valgusrulood.

Lisaks soojustati välisseinad, vahetati küttetorustik, ehitati välja ventilatsioonisüsteem ning evakuatsiooniks uus välistrepp ja paigaldati tuletõkkeuksed. Renoveerimistööde käigus said uue ilme aulaesised trepikojad. Aulas on üle 360 koha.

Renoveerimiseks kulus rohkem kui 250 000 eurot ja kogu vajalik summa tuli Suure-Jaani valla eelarvest. Aula sisustamisel kontserdisaaliks aitas mittettulundusühing Rahvusvaheline Artur Kapp'i Ühing, kes sai põllumajanduse registrite ja informatsiooni ameti külade uuendamise ja arendamise meetmest 59 344.30 eurot toetust toolide ning heli- ja valgusseadmete ostmiseks.

Pärast pidulikku lindilõikamist järgneb kingitus vallarahvale: kuulajate ette astub Maarja-Liis Ilus, keda saadab Peeter Rebane.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles