Politsei pöörab tähelepanu raskeveokitele

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10. oktoobrist algab üleeuroopaline liikluspolitsei teemanädal «Veok», mille kestel on tähelepanu all suuremad sõidukid.
10. oktoobrist algab üleeuroopaline liikluspolitsei teemanädal «Veok», mille kestel on tähelepanu all suuremad sõidukid. Foto: Elmo Riig / Sakala

10. oktoobrist algab üleeuroopaline liikluspolitsei teemanädal «Veok», mille kestel on tähelepanu all suuremad sõidukid.


Politsei- ja piirivalveameti korrakaitsepolitseiosakonna komissari Riho Tänaku sõnul on raskeveokitega seotud probleemid Euroopas suhteliselt ühesugused, sest suur osa transpordist on rahvusvaheline. «Regulaarsed raskeveokite kontrollid näitavad, et rohkem on probleeme nõutud puhkeajast kinnipidamisega ehk teedel on hulk ohtlikus väsimusseisundis veokijuhte. Samuti pole pahatihti turvaline sõidukite tehniline seisukord,» kõneles Tänak.

Komissari sõnul on Eestis igas prefektuuris spetsiaalse väljaõppega liikluspolitseinikud, kes tunnevad põhjalikult veokitega seotud regulatsioone. «Selleks et veokijuhtidele kehtivad nõuded ja liiklusjärelevalve põhimõtted oleks mitut riiki läbiva marsruudi jooksul võimalikult sarnased, tehakse Euroopas nii ühisoperatsioone kui koolitusi, milles pidevalt osalevad ka Eesti politseinikud,» lisas ta.

Samasuguse teemanädala viis politsei läbi ka tänavu veebruaris. Siis kontrolliti 622 raskeveokit ning vastutusele võetud 90 juhist 53l oli probleeme just sõidu- ja puhkeaja nõuete täitmisega. Sõidukite tehnoseisundis avastati puudusi 30 juhul.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles