Külamaja ehitus jääb raha ootuses mõneks ajaks seisma

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiaseltsi Tarvest töömeestel on käsil välisviimistlus, kuid uuel aastal tuleb tegevusse paus, kuni külaliikumine ehituse jätkamiseks raha leiab.
Aktsiaseltsi Tarvest töömeestel on käsil välisviimistlus, kuid uuel aastal tuleb tegevusse paus, kuni külaliikumine ehituse jätkamiseks raha leiab. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Maikuus nurgakivi saanud Tarvastu valla Soe külamaja on katuse alla jõudnud, kuid lindilõikamine jääb tulevasse aastasse, sest külaliikumine taotleb ehituse jätkamiseks raha.


Tarvastu vallavalitsuse majandusnõunik Rein Anton rääkis, et ehitatud on 2,8 miljoni krooni eest ning uuest aastast tuleb töösse ilmselt paarikuine vaheaeg.



Soe külaliikumine kavatseb põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametile (PRIA) esitada taotluse lisaraha saamiseks külade taastamise ja arendamise meetmest. Kui see heaks kiidetakse, tuleb liikumisel ilmselt võtta laenu, sest PRIA maksab raha välja tööde lõppedes. Taotlus tuleb esitada 22. detsembriks.



«Poole vajaminevast rahast loodame PRIA-st saada, teise poole eraldamise tuleva aasta vallaeelarvest peab otsustama vallavolikogu,» selgitas majandusnõunik. «Laias laastus tuleb summa miljon pluss miljon krooni.»



Ehitusfirma Tarvest juhataja Gunnar Pütsepp näitas Soe staadioni äärde kerkinud maja seestpoolt: üks pool sellest saab saalina külaliikumise kooskäimiskohaks, teises osas aga hakkavad paiknema duši- ja riietusruumid ning kaks sauna sportlastele ja teistele majja tulnutele.



«Maakütte-, vee- ja kanalisatsioonitorud on juba maa all,» lausus Gunnar Pütsepp. Ühe lähema tööna võetakse ette kõnnitee rajamine maja ümber.



Ehitusfirma juhataja rääkis, et ehitusplatsil pole elektrivoolu ning see tuleb staadionitagusest majapidamisest.



«Maikuust on pool raha Eesti Energiale ette makstud, aga nad pole seni suutnud elektrikilpi üles panna,» kurjustas Pütsepp. Tema sõnul on elektrifirma lubanud majja  voolu tuua alles veebruariks.



Maja staadionipoolsele küljele tuleb vaatajate tarvis tribüün. Gunnar Pütsepp selgitas, et sel on kaks eri tasandil pinkide rida.



Külamaja mõte sündis Soe külaliikumise, vallavalitsuse ja kohalike jalgpallurite ühisideena. Hoonet hakkab haldama külaliikumine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles