Endine tikufirma läheb hingusele

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tavaliste tuletikkude tootmine lõpetati Viljandis juba 2005. aastal.
Tavaliste tuletikkude tootmine lõpetati Viljandis juba 2005. aastal. Foto: Elmo Riig / Sakala

Harju maakohus võttis kolmapäeval menetlusse kunagi Viljandis tikke tootnud aktsiaseltsi Estonian Match avalduse, milles firma taotleb enda pankrotti. Siinset tikuäri see samm ei mõjuta.

Tavaliste tuletikkude tootmine lõpetati Viljandis juba 2005. aastal. Sellest saadik on Viljandis valmistatud vaid grill- ja kaminatikke ning tuletikud tuuakse sisse Indiast.

Estonian Matchi üks endisi omanikke Tarvo Moss rääkis, et tikuäri on üle toodud peamiselt küünlaid tootvasse aktsiaseltsi Hansa Candle ja Estonian Matchis ei toimunud mingit tegevust enam ammu.

«Keegi leidis, et saab seda firmat kuidagi kasutada, ja me müüsime ta ära,» lausus Moss.

Mullu oktoobrist on Estonian Matchi omanik Ove Koska, kellest «Sakalas» on varem juttu olnud seoses Viljandi ettevõtjate plaaniga rajada Vormsile suur tuulepark. Milleks Koska endist tikufirmat kasutada soovis, ei õnnestunud eile teada saada, sest mõlemad Estonian Matchi telefoninumbrid olid välja lülitatud.

BNSi teatel nimetas kohus Estonian Matchi ajutiseks pankrotihalduriks Oliver Ennoki. Kohtuistung pankrotiavalduse läbivaatamiseks on 1. novembril Harju maakohtus.

Kohus peatas määrusega võlgniku vara suhtes toimuva sundtäitmise ning keelas võlgnikul  ajutise pankrotihalduri nõusolekuta vara käsutada. Estonian Matchi 2009. aasta majandusaasta aruande põhjal oli firma tunamullu 1,15 miljoni krooniga kahjumis ning müügitulu ei teeninud. Aruande põhjal ei toimu firmas tootmis- ja müügitegevust 2009. aastast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles