Stardirivi avavad Karl Kruuda ja Martin Järveoja

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võistlejaterivi avavad tänavu nii SWRC kui IRC sarjas osalevad Karl Kruuda ja Martin Järveoja, kelle auto on Ford Fiesta S2000. Pilt on tehtud tänavusel Auto24 Rally Estonial.
Võistlejaterivi avavad tänavu nii SWRC kui IRC sarjas osalevad Karl Kruuda ja Martin Järveoja, kelle auto on Ford Fiesta S2000. Pilt on tehtud tänavusel Auto24 Rally Estonial. Foto: Ray Põder

Reedel ja laupäeval sõidetav Alo-TV Mulgi ralli on Eesti autoralli meistri- ja karikavõistluste eelviimane ja E-Cupi karikasarja teine etapp. Meistrivõistluste etapile registreerus 58 ekipaaži ja E-Cupi karikasarja etapile 26 sõitjat. Osalejate hulgast leiab ka 2006. aasta Mulgi ralli võitja Renee Pohla, kes stardib Mitsubishi Lancer EVO 7 võistlusautoga.
 


Võistlejaterivi avavad nii SWRC kui IRC sarjas osalevad Karl Kruuda ja Martin Järveoja, kelle auto on Ford Fiesta S2000. Nii nagu nemad, püüavad N4 klassi punkte Sander Pärn - Ken Järveoja, Raul Jeets - Andrus Toom, Janis Vorobjovs - Guntars Zicans, Rainer Aus - Rein Jõessar, Margus Murakas - Henri Murakas ja meistrisarja liidrid Kaspar Koitla - Andres Ots. Need mehed on kogu hooaja väga võrdselt sõitnud ja võib kindel olla, et põnev heitlus meistrisarja punktide nimel läheb edasi Alo-TV Mulgi rallil.

Nädalavahetus näitab, kas Mulgi ralli saab teise kahekordse võitja: stardis on 2006. aasta võitja Renee Pohl. Tema kaardilugeja on tänavu Henri Hallik ja võistlusauto suur A-rühma Mitsubishi Lancer EVO 7.

Ainsana on Viljandimaal sõidetava autoralli kahel korral võita suutnud Georg Gross, kes oli absoluutklassi parim mullu ja tunamullu. Seekord Virumaa meest osalejate nimistus pole.

Ka teistes meistrivõistluste klassides on esindatud kõik võistlejad, kes soovivad meistritiitlit enda valdusesse saada. Näiteks kaheveoliste klassis A7 on stardis Siim Plangi ja Marek Sarapuu, kes võivad endale kindlustada meistritiitli.

Alo-TV Mulgi rallile antakse start traditsiooniliselt Viljandi Vabaduse platsilt, see leiab aset reedel, 16. septembril kell 18. Teise päeva start on kell 10.40 ja esimene võistlusauto jõuab Mulgi ralli finišisse Vabaduse platsile kell 17.15.

Kokku sõidetakse Mulgi rallil kümme kiiruskatset, mille kogupikkus on 104,8 kilomeetrit. Reedel on kavas neli kiiruskatset (kaks korduvkatset) ja laupäeval kuus kiiruskatset (kolm korduvkatset). Korraldajate sõnul jätkatakse Mulgi ralli traditsiooni pakkuda sõitjatele uusi ja põnevaid katseid. Seekord jäävad need Viljandist lõunasse.

Alo-TV Mulgi ralli on tänavu käima lükatud E-Cupi karikasarja teine etapp. Selles arvestuses osalejad stardivad laupäevastel katsetel koos teiste sõitjatega. Need E-rühma sõitjad, kes osalevad nii Eesti meistrivõistluste etapil kui E-Cup etapil, sõidavad reedel ja laupäeval ning saavad tulemuse kirja nii Eesti meistrivõistluste etapilt kui E-Cupi etapilt.

Ralli passid ja kavad on müügil teisipäevast Olerexi teenindusjaamades Tallinnas, Tartus, Pärnus, Paides ja loomulikult Viljandis. Kahepäevane ralli pass koos kavaga maksab 6 eurot, ainult rallipass 4 eurot ja kava eraldi 3 eurot. Lisaks on võimalik katsetelt osta eraldi katsepileteid, mille hind on 2 eurot.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles