Sügiseks uueneb neli silda

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abja vallas asuva Sambla silla remont peab lõppema septembrikuuga.
Abja vallas asuva Sambla silla remont peab lõppema septembrikuuga. Foto: Elmo Riig

Maanteeameti plaani järgi asuti tänavu Viljandimaal remontima nelja silda.

Ameti Lääne regiooni ehitusosakonna peaspetsialist Reet Ortus ütles, et kahe silla puhul võeti ette eraldi töö ja kaks silda läbivad uuenduskuuri suurema maantee-ehituse käigus.

Abja vallas on remondis Sambla sild, mis viib Veelikse—Vana-Kariste teel üle Sarja oja. 11,4 meetrit pikk sild on ehitatud 1962. aastal ega olnud seni remonti näinud. Suures osas on töö juba tehtud, tärmin kukub septembri lõpul.

20. oktoobriks peab Suure-Jaani vallas uueks saama Ärma sild, mis aitab Kildu—Oksa—Tõramaa teel üle Lemmjõest. Too sild on 6,9 meetrit pikk, valminud 1965. aastal ja oli samuti uuendamata.

«Mõlemal sillal remonditakse sambad, ehitatakse raud­betoonist tagasein ja külgtiivad,» kirjeldas Ortus. «Sõidutee osa muutub veidi laiemaks ja saab uue asfaltbetoonist katte, samuti paigaldatakse piirded.»

Uus kate tähendab ka sillast kaugemale ulatuvaid asfalteeritud maha- ja pealesõite.

Sambla silla juures on asfalteeritud ka ristmik. Seal töötab aktsiaselts Skanska EMV ja töö läheb maksma 249 000 eurot. Ärma silda remondib 187 000 euro eest osaühing T­AVT.

Viiratsi vallas on suurema tee-ehituse osana remondis Nuia sild Tartu maanteel. Sellel on pikkust 27,3 meetrit. Sild on ehitatud 1959. aastal ning 2000. aastal tehti hädapärane remont ja laiendus.

Nüüd läbib Nuia sild põhjaliku remondi, töö läheb maksma 115 000 eurot ja tegija on aktsiaselts TREF.

Sama firma teeb korda neljanda tänavu uueneva silla, mis on Suure-Jaani linnas. Seitse meetrit pikk ülepääs ehitati 1953. aastal varasema maakivist vundamendile.

«Kuigi seda silda pole seni remonditud, oli see suhteliselt hästi säilinud,» hindas Ortus. «Tänava laiendamisest tingituna muutub ka sild laiemaks. Töö nõuab 55 000 eurot.»

ÜLEPÄÄSUD

Viljandimaal on maan­teeameti hallata 73 ülepääsu.

• Nende hulgas on 56 silda, 12 truupi, 3 tunnelit (neist kaks loomadele) ja kaks viadukti.

• Lisandub kaks jalakäijate tunnelit Viljandi külje all Tartu maantee alguses.

Allikas: maanteeamet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles