Suure-Jaanis avatakse uus komandohoone

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Komandohoone Suure-Jaanis, kus üks väljasõit maksab veidi alla 2000 euro.
Komandohoone Suure-Jaanis, kus üks väljasõit maksab veidi alla 2000 euro. Foto: Elmo Riig / Sakala

Reedel kell 14 avatakse Suure-Jaanis komandohoone. Avamisele eelneb ohutusele pühendatud tuletõrjepäev lauluväljakul.


Suure-Jaani päästekomando uues hoones on heade tingimustega olmeruumid ning vahendid ja ruumid õppetööks ning treenimiseks. Hoonesse mahub kogu päästekomando käsutuses olev tänapäevane päästetehnika, mille mahutamine vanasse majja oli suurim probleem.

«Komandohoone valmis koostöös Suure-Jaani vallavalitsusega. Tänu sellele on Suure-Jaani päästjatel nüüd tänapäeva nõuetele vastavad töötingimused ning selle üle on tõesti hea meel,» ütles Lõuna-Eesti päästekeskuse direktor Margo Klaos.

Päästekomando avatavas depoohoones olid varem bussipargi administratiivruumid ja garaažid. Hoone renoveerimist finantseeris Suure-Jaani vallavalitsus, depoo sisustuseks kulunud raha tuli päästeameti eelarvest. Ehitus algas tänavu veebruaris ning depoohoone valmis lõplikult aprillis. Lõuna-Eesti päästekeskus kannab ruumide kasutamise kommunaalkulud, ruume rendib päästekeskusele osaühing Balti Bussiremont.

Suure-Jaani päästekomandos töötab 20 päästjat. Komandos on üks põhiauto, paakauto ja metsakustutusauto, samuti on komandol pinnaltpäästevõimekus. Komando teeninduspiirkond ulatub Suure-Jaani, Kõo ja Pärsti valda.
Komando aadress on Oja tänav 2b, Suure-Jaani.

Hoone avamisele eelneb tuletõrjepäev, mis algab kell 11 Suure-Jaani lauluväljakul. Tuletõrjepäeval tutvustavad päästetöötajad päästetehnikat ja õpetavad kasutama tulekustutit, päästekeskuse ennetustöötajad koos Sürgavere tuletõrje seltsi vabatahtlikega korraldavad lastele võistlusi ja koos lahendatakse ohutusteemalisi ristsõnu. Suure-Jaani vallavalitsus annab Sürgavere tuletõrje seltsi kasutusse tuletõrjeauto.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles