Vabaduse platsil muutus liikluskord

Sakala
, sakala@sakalakirjastus.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile joonistasid Ants Helinurme töötoa töötajad Vabaduse platsile maha märgistust, mis peaks aitama autojuhil uues liikluskorras hakkama saada.
Eile joonistasid Ants Helinurme töötoa töötajad Vabaduse platsile maha märgistust, mis peaks aitama autojuhil uues liikluskorras hakkama saada. Foto: Elmo Riig / Sakala

Eile pärastlõunast saab Viljandis Vabaduse platsi parklasse keerata kahest sissesõidust, sest linnajuhid otsustasid ühe keelumärgi tänava äärest maha võtta.

Kui seni võis autoga Vabaduse platsile keerata vaid maavalitsuse poole jäävast osast, siis nüüdsest tohib Tallinna tänavalt tulles ka otse platsile sõita. Selliseks muudatuseks avaldasid soovi pärimusmuusika aida töötajad. Nende väitel oli seni paljudel külalistel keeruline aida juurde viivat teed üles leida.

Pärimusmuusika keskuse avalike suhete juht Rannar Raba selgitas, et aida töötajate soov oli muuta selgemaks liikluskord, kuidas pääseda Tasuja puiesteele. «Tihti kasutatakse Vabaduse platsi mõne ürituse korraldamiseks ja siis ei pääse inimesed autoga meie ja Jaani kiriku juurde,» selgitas ta. «Nüüd on see ehk mõnevõrra lihtsam.»

Uue liikluskorra kohaselt ei riku autojuhid enam seadust, kui keeravad Vabaduse platsile Vaksali, Kauba ja Tallinna tänava ristmikult. Viljandi majandusameti spetsialisti Harry Mägi sõnul olid aida juurde pääsemisega hädas bussid ja suured autod, mis sinna vahetevahel tehnikat vedasid.

«Ettenähtud koht jäi neile keeramiseks kitsaks ning tihti tuli sõita läbi autosid täis parkla,» selgitas ta.

Mägi sõnul ei tohiks liikluskorralduse muutmine mingeid ohtlikke olukordi ette tuua. «Peab tähelepanelikult märke jälgima,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles