Oiule tuleb väikesadam

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oiu Arenduse eestvedaja Anmar Pihlak istub uhiuue sadamahoone ees, mida praegu sisustatakse.
Oiu Arenduse eestvedaja Anmar Pihlak istub uhiuue sadamahoone ees, mida praegu sisustatakse. Foto: Elmo Riig

Viljandist Tartusse viiva tee ääres Oiul on juba aasta otsa käinud suur ehitustöö — sinna rajatakse Võrtsjärve esimest korralikku väikesadamat.
 

Ettevõtmist veavad Viljandi ettevõtjad Anmar Pihlak ja Romet Elmaste. Töid tehakse mittetulundusühingu Oiu Arendus nime all ja ettevõtmisse on kaasatud ka Oiu jahtklubi.

Nagu ütles Anmar Pihlak, tuleb sellest täiuslik väikesadam kõige vajalikuga, alustades uue kai ja ujuvsildade, sadamahoone, vettelaskmispaiga ja remonditöökojaga ning lõpetades majutuskoha ja süüa pakkuva kõrtsiga.

Pihlaku hinnangul on see Viljandi—Tartu maantee ääres Tänassilma jõe ääres asuv paik sadamaks kõige sobivam, sest on Võrtsjärve tuulte ja lainete eest kaitstud, vesi on jões piisavalt sügav ja järveni on vaid 300 meetrit.

«Juba ammustel aegadel peatusid siin kaubalodjad ning hiljem nõukogude ajal oli samas Vene reisilaeva Raketa üks peatuskoht,» lausus ta.

Suuremaid ehitustöid alustati aasta tagasi. Nüüdseks on kerkinud sadamahoone, mida parasjagu sisustatakse, ning valmimas on kaatrite, jahtide ja mootorite remontimise ruumid.

Järgmisel nädalal alustatakse uue kai ehitamist. See tuleb endisest 70—80 sentimeetrit kõrgem, et kõrgvesi seda üle ei ujutaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles