Suurvesi sulges juurdepääsu Soomaa matkaradadele

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SAKALA01:KUUSEKÄÄRA : VILJANDI, EESTI, 15JAN07
Soomaale on jõudnud viies aastaaeg. 
pk/ Foto PEETER KÜMMEL/ SAKALA
SAKALA01:KUUSEKÄÄRA : VILJANDI, EESTI, 15JAN07 Soomaale on jõudnud viies aastaaeg. pk/ Foto PEETER KÜMMEL/ SAKALA Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Kõrge veeseisu tõttu on Soomaa rahvuspargis külastajatele suletud Ingatsi (Karuskose), Lemmjõe ja Kuuraniidu matkarajad. Samuti puudub praegu juurdepääs mitmele Oksa kompleksi objektile.

Riiklik looduskaitsekeskus palub külastajatel olla tähelepanelik ja hinnata enne väiksematele ning üleujutustest mõjutatud teedele keeramist oma sõiduki võimekust.

«Üleujutusest ja vihmadest pehmeks muutunud teekate on raskesti läbitav isegi maasturitele,» tõdes looduskaitsekeskuse Pärnu-Viljandi regiooni külastuskorralduse spetsialist Rait Parts. «Üldise heakorra ja teede korrashoiu eesmärgil palume inimesi jätta sõidukid võimalusel parklatesse ja liikuda jala või rentida matkakorraldajatelt kanuud.»

Soomaa rahvuspark ja rahvuspargi külastuskeskus on ligipääsetavad Kõpu ja Tori suunalt. Suure-Jaani ja Kildu poolt rahvusparki viivad teed on üle ujutatud ja tavasõidukitele läbimatud. Sõidutee madalamad kohad on tulvavesi üle ujutanud ning mõnel pool isegi teekatte minema uhtunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles