Tartu teele laotati esimene kiht asfalti

Aivar Aotäht
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Asfaltkihi laotamine algas eile pärastlõunal Kuudeküla ristist.
Asfaltkihi laotamine algas eile pärastlõunal Kuudeküla ristist. Foto: Elmo Riig / Sakala

Seni vahelduva eduga tolmu üles keerutanud remont Tartu maanteel jõudis esmaspäeva pärastlõunal järjega asfaldipanekuni.

Peatöövõtja TREF alustas asfalteerimist Kuudeküla ristist ja läks sealt Tartu poole. Kohati aukliku ja tolmuse teega tuleb töötandril arvestada veel nädalaid, sest asfaldi laotamine võtab aega ja osa vanast teest pole üleski võetud.

Aktsiaseltsi TREF projektijuht Guido Lents ütles, et Tartu-poolses otsas on vana teekatet kolme kilomeetri ulatuses. See on plaanis maha freesida, kui osa teest on juba uue kihi asfalti saanud. Ka siis ei võta töömehed kogu lõiku korraga üles, vaid teevad seda ilmselt kilomeetri kaupa, et sõidukijuhtidel oleks parem liigelda.

Kevadel kapitaalremonti läinud Viljandi ja Kalmetu vaheline 12,3kilomeetrine lõik peab lepingu kohaselt valmis saama hiljemalt järgmise aasta 15. septembriks.

Lents on mitu korda kinnitanud ja ütles ka nüüd, et esimene kiht asfalti saab paika juba tänavu sügisel. Millal täpselt, ei ole tema sõnul võimalik päeva täpsusega lubada. Küll märkis Lents, et ilmselt jõuab tööjärg nii kaugele oktoobri algul.

Viljandi ja Kalmetu vahelise teelõigu uuenduskuur läheb maksma 6,23 miljonit eurot, raha tuleb maanteeameti ehk riigi eelarvest. Viimati nägi kõnealune teelõik kapitaalremonti 1970. aastate algul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles