Viljandlased viigistasid avamängu

Marko Suurmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäähoki
Jäähoki Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandis oli pühapäeval võimalik võistlemas näha nii Eesti meistriliiga jäähokimeeskondi kui elada kaasa oma meeskonna hooaja esimesele kodumängule.


«Üle ootuste hästi läks,» lausus Viljandi hokiklubi juht ja mängija Reikko Jents esimese kodumängu kohta. «2:2 viik Tartu Jäämurdjatega on meile väga hea tulemus.»

Kui tartlased on saanud Lõunakeskuse väljakul trenni teha suvest saadik, siis siin sai jää valmis alles novembri keskel ning sellegi lühikese aja jooksul on treeninguid seganud nii vihm kui lumetorm.

Nigelatest treenimistingimustest hoolimata on Viljandi meeskond Reikko Jentsi hinnangul suvega tublisti arenenud.

«Mullu kaotasime Jäämurdjatele 1:6 ja 3:7, nüüd saime viigi kätte,» nentis ta.

Viljandi meeskonna moodustavad praegu nii koolipoisid kui juba veteraniikka jõudnud mängijad.

«Noori on vist juba rohkemgi,» arvutas Jents. «Pühapäeval mängisime kolme viisikuga. Minuga koos oli väljakul neli noort ja ühe viisiku moodustasidki ainult noored.»

Enne äsjast viiki oli Tartu hokiliigas osaleval Viljandi meeskonnal turniiritabelis oktoobri lõpul Tartus Ropka Autopoelt saadud kaotus.

Kui meeskond nädala sees õhtuti trenni teeb, koguneb väljakule 20—25 mängijat. Lisaks täiskasvanute esindusele tahab hokiklubi hakata senisest rohkem tegelema lastega. Praegu käib treeningutel kümmekond poissi, juba lähiajal loodetakse aga nende hulka vähemalt kahekordistada.

«Toom Tekstiil pani õla alla ning tänu tema toetusele saame osta 20 komplekti täisvarustust,» rõõmustas poisse treeniv Reikko Jents. «Komplektis on olemas kõik, alates sokkidest ja lõpetades kotiga.»

See peaks treeneri sõnul andma võimaluse proovida hokimängu ka neil poistel, kelle vanemad pole valmis kohe täisvarustust ostma. «Varustus on ju kallis,» tõdes ta.

Uued komplektid peaksid Viljandisse jõudma veel sel nädalal ning Jents soovitab kõigil huvilistel jäähokit proovima tulla.

«Vanemad võivad olla kindlad, et korraliku varustuse puhul on jäähoki üks turvalisemaid spordialasid,» rääkis ta. «Kui kaitsmed on peal, siis vigastuse ohtu pole.»

Et jäähokit populaarsemaks muuta, on kohalik klubi meelitanud Viljandisse kodumänge pidama meistriliigas osaleva Eesti Noortekoondise. Toom Tekstiililt rahalist tuge saava meeskonna esimene kohtumine Viljandis oli samuti pühapäeval ning kui hästi läheb, näeb teda siin võistlemas ka järgmisel nädalavahetusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles