Prantslased tegid Viljandis peatuse

Tiina Sarv
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Halva ilma kätte jäänud prantslased leidsid Viljandis mõnusa maan­dumispaiga.
Halva ilma kätte jäänud prantslased leidsid Viljandis mõnusa maan­dumispaiga. Foto: Heinar Kalam

Reedel maandus Viljandis kaks Prantsuse lennukit. Reisiseltskond, millesse kuulus kolm meest ja üks naine, tegi teel Helsingist Riiga siin vahepeatuse, sest ilm muutus halvaks ja lähematest lennujaamadest tundus meie oma sobivaim.

«Ju nad vaatasid lennukaarti ning nägid, et siin on maandumisvõimalus, tegid õhus tiiru ja maandusid,» rääkis parajasti koos kaaslastega lennuväljal olnud Viljandi lennuklubi juhatuse liige Heinar Kalam.

Küsimusele, kas prantslaste saabumine oli ka üllatus, vastas Kalam, et polnud see üllatus ühti. «Meil maandub igasuguseid lennukeid, ainult nii kaugelt pole keegi varem tulnud,» lausus ta.

Viljandis on maandumispaiga leidnud norrakad, kes on prantslaste järel teised eksootilisemad külalised.

Viimatise seltskonna käsutuses olid Prantsusmaal valmistatud treening-pilotaaž­lennuk CAP10 ja kerglennuk Jodel, mis mõlemad on Heinar Kalami sõnul üsna vanad mudelid, juba mitukümmend aastat tootmisest maas.

Pisikeste eralennukitega liikujad eelistavad võimaluse korral alati väikesi klubilennuvälju, sest seal on mugavam maanduda ega pea maksma kõrget lennuväljatasu.

Prantslased pärisid, kas siin on ka taksosid, ja olid jaatava vastuse peale meeldivalt üllatunud. Nad ööbisid Grand hotellis ja lendasid Riia poole edasi, kaasas oma sõnul igati head muljed Viljandist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles