Staadionile on oodata staaride paraadi

Madis Luik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna Viljandi staadionil peetaval kergejõustikuvõistlusel on oodata palju väga põnevaid mõõduvõtte. Korraldajate arvates on üks võistlusõhtu intrigeerivamaid alasid meeste kettaheide, kus tugevas konkurentsis astub ringi Karksi vallast pärit Märt Israel. Pilt on tehtud eelmisel aastal «Bigbanki kuldliiga» Viljandi etapil.
Täna Viljandi staadionil peetaval kergejõustikuvõistlusel on oodata palju väga põnevaid mõõduvõtte. Korraldajate arvates on üks võistlusõhtu intrigeerivamaid alasid meeste kettaheide, kus tugevas konkurentsis astub ringi Karksi vallast pärit Märt Israel. Pilt on tehtud eelmisel aastal «Bigbanki kuldliiga» Viljandi etapil. Foto: Elmo Riig

Kergejõustikuvõistluse «Bigbanki kuldliiga» finaaletapp toob täna Viljandi linnastaadionile rahvusvahelise tippatleetide paraadi. Eri aladel on võistlema oodata valitsevaid olümpiavõitjaid, maailmameistreid ja hooaja edetabeli juhte.

«Maailma tippu kuuluvaid sportlasi jagub peaaegu igale alale, seetõttu on keeruline mõnd üksikut ala esile tõsta,» lausus võistluse peakorraldaja Mati Lilliallik. «Huvitavaid persoone jagub igale mõõduvõtule.»

Võistlusõhtu algab kell 16.30.

Ühena viimaste seas andis oma osavõtust teada meeste kõrgushüppe valitsev maailmameister ja olümpiapronks Jaroslav Rõbakov, kelle isiklik rekord on 2.38.

Lilliallik ennustas, et õhtu üks intrigeerivamaid mõõduvõtte tõotab tulla meeste kettaheites.

«Küsimus on, kas Gerd Kanter suudab ketta lendama saada. Kindlasti on võidupretendent ka kohalik mees Märt Israel, ent tugevaid konkurente jagub meie meestele tublisti,» kõneles korraldaja ja nimetas venelast Bogdan Pitšalnikovi ja austraallast Benn Harra­dine’i.

Mullu Viljandis Bigbanki seeriavõistluse etapilt ketteheite võiduga lahkunud Märt Israeli rahuldaks tulemus, mis ületaks 65 meetri piiri. «Võitjat ennustada on keeruline,» ütles Märt Israel. «Minu vorm tundub hea olevat ning loodan korraliku tulemuse teha.»

Mati Lilliallik on veendunud, et meeste ja naiste kaugushüppest kujuneb tõeline publiku maiuspala.

«Meestest on kohal kuus võistlejat, kelle rekord ulatub üle kaheksa meetri. Naistest teeb kaasa suur osa Euroopa tugevamaid ning tõenäoliselt on finaalkatsetele pääsemiseks tarvis saada tulemus üle kuue meetri,» arutles peakorraldaja. «Tean, et kaugushüppajatele Viljandi võistluspaik väga meeldib, nii et oodata võib kõrgetasemelisi tulemusi.»

«Bigbanki kuldliiga» kõigi osavõistluste alavõitude eest teenitava peavõidu konkurentsi on jäänud kaks sportlast: Venemaa kaugushüppaja Olga Balajeva ja Eesti kõrgushüppaja Anna Iljuštšenko. Heitlus kuldliiga peavõidu pärast ei kujune kergeks.

Iljuštšenkole, kes kordas hiljuti enda püstitatud Eesti rekordit 1.95, oponeerivad täna kaks sportlast, kelle parim tulemus ulatub üle kahe meetri: bulgaarlanna Venelina Veneva tipptulemus on 2.04 ja ukrainlanna Vita Palamar on oma parimal võistlusel ületanud 2.01.

«Kindlasti pakuvad põnevust ka sprindid,» jätkas Mati Lilliallik. «Eesti rekordimees Marek Niit teeb viimase stardi enne maailmameistrivõistlust, võistleb ka kaks kiiret jamaicalast, neist ühe isiklik rekord on alla kümne sekundi.»
Marek Niit stardib veel 400 meetris, kus rahvusvahelises konkurentsis paneb end proovile kümnevõistleja Andres Raja.

«Bigbanki kuldliiga» korraldajad on veendunud, et täna ületatakse tublisti Viljandi staadioni rekordeid ning suured sanšid on ka riigi tipptulemuste purunemiseks. «Jääb vaid loota, et ilmaolud kujunevad sportlastele soodsaks,» sõnas Lilliallik.

Võistlusõhtu ajakava ja stardinimekirja leiad siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles