Folgibussiga sõitjaid oli loodetust vähem

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neljapäeval ja reedel saabus pärimusmuusika festivali ajaks käiku pandud eribussidega folgile vähem inimesi, kui loodeti.
Neljapäeval ja reedel saabus pärimusmuusika festivali ajaks käiku pandud eribussidega folgile vähem inimesi, kui loodeti. Foto: Elmo Riig

Pärimusmuusika festivalil jäi raudtee remondi tõttu välja kuulutamata traditsiooniline folgirong. Seda asendama seatud folgibussid pole paraku olnud nii populaarsed, kui arvati.

Aktsiaselts Mulgi Reisid pani neljapäeval ja reedel sõitma kuus eribussi, mis pidid huvilised Tallinnast ja Tartust Viljandisse festivalile tooma. Mulgi Reiside juhataja Madis Lepa sõnul polnud sõitjaid kaugeltki nii palju, kui ettevõte oli lootnud.

«Ei olnud jah nii palju inimesi, kui bussid oleksid mahutanud, aga sõidukid olid kenasti ees ja poolenisti täis ka,» rääkis Madis Lepp. Tema kinnitust mööda oli eile õhtul Tallinnast Viljandisse sõitvates folgibussides ühtekokku 90 kohta. Eelmüügist oli ära ostetud umbes pooled. Veelgi kurvem olukord valitses Tartu—Viljandi marsruudil, millele oli eelmüügist pileti lunastanud kõigest 15 inimest.

Madis Lepa sõnul olukord ettevõtte jaoks siiski traagiline ei ole ja Mulgi Reisid on folgibussidega rahul. «Folgibussis rahvast ju oli ja pilli mängiti ka. Need kellaajad, mis eelmisel aastal olid väga populaarsed, sel korral nähtavasti ei sobinud,» rääkis Lepp, kelle arvates eelistanuksid külastajad ka tänavu ebamugavustest hoolimata bussile rongi.

«Rongiliiklus toimis kenasti ja kust rong enam ei sõitnud, tõid edasi bussid. Folgilistele on aastast aastasse meeldinud rongiga sõita. Meie ei kurvasta. Ei tohi lasta tekkida olukorral, et inimesed tahaksid kangesti minna, aga pole võimalust,» jäi Madis Lepp optimistlikuks.

19. Viljandi pärimusmuusika festivali lõpul on soovijail võimalik bussiga tagasi Tallinna sõita. Folgibuss väljub Viljandi bussijaamast homme kell 17.20 ja pidulised saavad koju kaheksa euroga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles