Politsei käib festivali turvates sissetallatud rada

Hans Väre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Folgipeo ajal liigub tänavatel tavalisest tunduvalt enam politseinikke.
Folgipeo ajal liigub tänavatel tavalisest tunduvalt enam politseinikke. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi politseijuhi Alvar Pähkli sõnul on pärismusmuusika festivali ajal patrulle väljas täpselt nii palju, et linna ja maakonna elanikel ning peo külalistel oleks turvaline.

Pähkel rääkis, et politseinikke on tööl samas suurusjärgus kui möödunud aastatel, kuid konkreetset arvu on raske öelda, sest see muutub eri päevadel ja kellaaegadel.

«Oleme arvestanud eelmiste aastate kogemustega ja käime sissetallatud rada,» lausus ta. «Kõik kuumad kohad ja ajad on kaetud.»

Politseijuhi sõnul on väike muudatus tänavu vaid patrullide paiknemises ja liikumisteedes, sest öiseks kontserdipaigaks olnud kultuurimaja hoovi asemel tuleb osa ülesastumisi lennukitehases.

Patrullid liiguvad linnas autodega, jalgsi, jalgrataste, mopeedide ja ATV-ga. Politseikapten Pähkel soovitas mundrikandjate poole pöörduda kõigil, kes abi vajavad ja kui ühtegi patrulli läheduses pole, helistada hädaabinumbril 110.

«Meie missioon on eelkõige aidata ja rikkumisi ennetada, aga kui inimesed aru ei saa, oleme muidugi valmis ka resoluutselt käituma,» rääkis Pähkel. Ta hoiatas, et avalikus kohas kange alkoholi joojate suhtes kehtib endiselt nulltolerants ja narkootikumide tarvitajate paljastamiseks on kohal piirivalve- ja tollikoerad.

Tavapärasest suuremat tähelepanu pööratakse tänavu maakonnas toimuvale, sest folgiga samal ajal peetakse Võhma linna päevi.

Viljandi järve rannas töötavad vetelpäästjad neljal peopäeval ööpäev läbi, kuid Paala järvel, kuhu eelmisel aastal üks folgiline varahommikul uppus, hoiab valvur silma peal tavapärasel ajal kella 11—19.

Alvar Pähkel nentis, et kõikjale vetelpäästjaid või politseinikke panna ei saa, sest neid pole lihtsalt niipalju võtta. «Sellistes kohtades peaks olema suurem kaaskodanike roll.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles