Pärimusmuusika festivali pulss saadeti Tallinnast teele

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järgmisel nädalal algav folgifestival tutvustas end neljapäeval Euroopa kultuuripealinnas Tallinnas.
Järgmisel nädalal algav folgifestival tutvustas end neljapäeval Euroopa kultuuripealinnas Tallinnas. Foto: Rannar Raba

Kümned vabatahtlikud aitasid neljapäeval Tallinna raekoja platsil erinevail rütmipillidel musitseerides leida Viljandi pärimusmuusika festivali pulssi ning saatsid selle sümboolselt festivalilinna poole teele.

Trummar Reigo Ahvena juhtimisel tehtud performance`i käigus astus lavale terve rida juhuslikke möödakäijaid, kes andsid oma panuse festivalimeeleolu loomisele. Pärast pooletunnist rütmiparaadi püüti festivali pulss pudelisse ning anti üle festivali pealikule Ando Kivibergile.

«Ehkki peo ametliku alguseni on jäänud täpselt nädal, võib juba praegu öelda, et see on nüüd vääramatult tuksuma pandud,» sõnas Kiviberg. Veel täna saabuvad Viljandimaale Kõpu mõisa noored muusikud, et osa saada järjekordsest Eesti ETNO õppelaagrist. Nädalavahetusel algavad Viljandis August Pulsti õpistu korraldatavad pärimustantsu ja koosmängu kursused.

«See annab kinnitust, et kõigil pärimusmuusika sõpradel on viimane aeg sammud Viljandi poole seada,» lisas Kiviberg.

Pärastlõunal Tallinna Tudengimajas peetud pressikontserdil näitas muusik Silver Sepp, kuidas on võimalik käepäratse koduste vahenditega omalaadseid rütmipille luua ning neil mängides kuulajatele erilisi elamusi pakkuda.

Festivali programmipealik Tarmo Noormaa rääkis ajakirjanikele, et tänavuse festivali programmi kokkupanek kujunes väga huvitavaks, sest rütmimaailm on kirev ja kaasakiskuv. «Sattusime kunagi ühe teise muusikuga arutama, kuidas oleks õige lõõtspilli löökpillil saata, et muusika jääks nauditavaks nii muusiktutele kui kuulajatele,» meenutas ta. «Saime kiiresti aru, et see on peen tehnika ning pidasime oluliseks maailmas ringi vaadata. Nii sai rütmiline festival idanema pandud ja peagi ongi see algamas.»

Sarnaselt eelmistele aastatele on ka tänavu Viljandi pärimusmuusika festivali põhiprogrammis üle 70 kontserdi, millele lisandub mitukümmend esinemist Rohelisel vabalaval ja tantsupõrandal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles