Uueveski trepil võib jala murda

Karl-Eduard Salumäe
, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõige suurem auk varjub öö saabudes pimedusse.
Kõige suurem auk varjub öö saabudes pimedusse. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Viljandis Ugala puiesteelt sõjaohvrite mälestusmärgi juurest Uueveski järve äärde viival trepil on mitu astet katki ning kõige suurema augu juures pole öösiti valgustust.

Toimetusele teada olev inimene kurtis, et paari kuuga on tema koerajalutusteele jääva trepi seisukord eriti kehvaks muutunud. Seal on väga suured augud, kus inimesed võivad kergesti komistada, ning ühe noore naise kukkumist on kõneleja ka pealt näinud.

«Kui parasjagu kaugemale ette vaadata, ei pruugi auku märgatagi,» ütles ta.

Oma murega pöördus allikas abilinnapea Rein Triisa poole, kes lubas asjaga tegelda. Eile ütles Triisa «Sakalale», et pole seda veel teha jõudnud ning seetõttu on vara öelda, millal olukord paraneda võiks.

Uueveskil avanes ajakirjanikule just nii troostitu pilt, nagu ohu eest hoiataja oli kirjeldanud. Trepi ülemise astme ette on vihmavesi uuristanud üsna laia ja sügava lõhe, kuhu jalg võib poolest säärest sisse kaduda. August paistab trepi roostes metallsarrus.

Trepi lähedal elava eaka naise ütlemist mööda trepi otsa juures tänavalamp ei põle ning seetõttu kaob ohtlik koht öö saabudes pimedusse.

«Kui siin õnnetult pea ees kukkuda, võib see täiesti eluohtlik olla,» lausus ta lõhele osutades.

Kui laternat uurida, võib märgata võre vahelt paistvaid hõõgniite. Jääb mulje, et pirni kest on mingil moel lõhutud. Enamik tänavalampe elaniku kinnitust mööda selles kohas siiski põleb.

Tema hinnangul on lagunenud betoonrajatis ohtlik eelkõige võõrale inimesele. Kohalikud teavad auke ja oskavad nende vahel laveerida.

Kui ülevalt poolt vaadates paistab trepp olevat üsna rahuldavas seisukorras, siis seda mööda alla sammudes paljastuvad vead. Mõni aste on pooles trepi ulatuses lagunenud, alles on jäänud üksnes tugevduskonstruktsioon. Samuti leidub lahtiselt loksuvaid plaate.

Kohaliku elaniku sõnul rikuvad treppi poisikesed, kes niigi lagunenud rajatise kallal oma jõudu kasutavad. Täiskasvanu sõna nad ei kuulavat.

«Ma olen neid keelates palju roppusi kuulnud,» lausus proua.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles