Juhtkiri: Parem bussijaam

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandlased on täna kella 16-ks oodatud raekoja suurde saali mõtteid vahetama bussijaama, Centrumi kaubanduskeskuse ja nende vahele jääva ala detailplaneeringu üle. Lühidalt öeldes tahavad ettevõtjad praeguse parkimisplatsi kohale püsti panna veel ühe ärimaja, mis ühest küljest oleks kokku ehitatud bussijaama hoonega ning teisest küljest kinnituks üle Uue tänava sirutuva klaasgaleriiga Centrumi külge.


Võttes arvesse, millist poleemikat on Viljandi bussijaam ja selle ümbrus läbi mitme aasta põhjustanud, soovitab «Sakala» kõigil huvitatutel võimaluse korral arutelust osa võtta. Mida suurem hulk linlasi kavandatava uusehitise kohta oma sõna ütleb, seda tõenäolisem, et see pärast valmimist inimeste ootustele vastab.



«Sakala» loodab omalt poolt, et teoks saab Centrumi ühe aktsionäri ja linnavalitsuse liikme Tauno Tuula lubadus muuta bussijaam inimsõbralikumaks kui seni. Ehkki ka praegune lahendus ajab asja ära, ei saa seda kuidagi pidada Viljandi kui maakonnakeskuse vääriliseks.



Ennekõike oleks tarvis praegusest tunduvalt avaramat ja mugavamate istumiskohtadega ootesaali, kus inimesed ei peaks end tundma kauplustevahelisse koridori sokutatud tülikate putukatena. Samuti oleks hea, kui maja välisilme muutuks ja see ei meenutaks enam arusaamatul põhjusel kesklinna poetatud plekist tööstushoonet.



Selles, et bussijaamaga samas majas asuvad kaubanduspinnad, pole iseenesest midagi halba. Linnavalitsusele peaks olema aga auasi tagada, et ettevõtjad valiksid niisuguse lahenduse, mis austaks ka neid inimesi, kellel pole vajadust või tahtmist ärides aega parajaks teha. Nemadki peavad end seal teretulnuna tundma!



Isegi praegu, mil suurem osa inimesi kasutab sõitmiseks autot, on bussijaam üks linna värav ning selle kujundamisse ei tohi suhtuda ükskõikselt. Tähtis on nii hea arhitektuuriline lahendus kui funktsionaalsus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles