Järve ääres algas vana spordibaasi lammutamine

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Staadioni vastas asuva Kalevi baasi lammutamine on alanud.
Staadioni vastas asuva Kalevi baasi lammutamine on alanud. Foto: Peeter Kümmel

Ehitajad on asunud lammutama Kalevi spordibaasina tuntud hoonet Viljandi järve ääres ning selle asemele peaks kerkima ligi saja kohaga hostel, kus tavalise administraatori asemel võtab külalisi vastu automaat.

Hoone omaniku, Baltest Consulti juhatuse liikme Mark Orava sõnul tegutseb Euroopas mitu niisuguste majutusasutuste ketti, kuid Eestis oleks automaatvastuvõtt esmakordne. Seadmed on selle tarvis tellitud Eesti ettevõttelt, kes toodab peamiselt kütusemüügi terminale.

«Kõigepealt valid automaadis välja, mitmest tuba tahad, ja siis sisestad maksmiseks krediitkaardi,» kirjeldas Orav uudset süsteemi. «Seejärel annab masin tšeki koodiga, millega pääsed esmalt sisse peauksest ja seejärel toauksest.»

Hosteli plaanitud 96 voodikohta on ära jagatud 26 kolme- või neljakohalise numbritoa peale. Ühele inimesele on toa hind 20 eurot ja iga järgmise ööbija pealt tuleb 5 eurot lisaks maksta. Neljakesi toas olles tuleks hinnaks 8.75.

Viljandi turismiinfokeskuse konsultant Erge Hanschmidt pidas ettevõtmist tervitatavaks, sest odav noortehostel on väga nõutud. Eriti tunnevad selle vastu huvi välismaised rändurid, kes soovivad kõige elementaarsemaid mugavusi: voodit ja pesemisvõimalust. 20 eurot öö eest hindas ta hosteli kohta aga liiga kalliks.

Hostelit ehitab kohalik firma Pärlin ning ehitis peaks valmima tuleva aasta mais.

Spordibaasi senisest fassaadist jäävad laias laastus alles vaid esimese korruse vanad telliskiviseinad. Teine korrus lammutatakse ja asemele ehitatakse kaks uut.

Hosteli ehitusmaksumus on ligikaudu 850 000 eurot ja arvutuste kohaselt tasub investeering ennast ära, kui aasta keskmine täitumus ulatub 30 protsendini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles